26.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Γ&Κ ΑΤΤΙΚΗΣ

H ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Γ&Κ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ψήφισμα «Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων»

Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα σε ανθρώπινες συνθήκες με κρατική ευθύνη. Καμία ανοχή στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!

Η Ομοσπονδία, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και το έδειξαν έμπρακτα. Πρωτοστάτησαν ώστε να εκδηλωθούν πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης και η ανταπόκριση των γονιών ήταν πραγματικά συγκινητική και εντυπωσιακή.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έγιναν, συνδυάζονται με το αυτονόητο αίτημα για την ανεμπόδιστη μετάβαση των προσφύγων στις χώρες της επιλογής τους, αίτημα που έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Ε.Ε που στήριξε η κυβέρνηση και δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων.

Ταυτόχρονα με την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικούμε άμεσα μέτρα που αφορούν το ζήτημα της εκπαίδευσης όλων αυτών των παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Βάση της πρότασής μας είναι η ανάγκη κρατικής παρέμβασης για την εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών αυτών άρα χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία.

Η ευθύνη της οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων πρέπει να ανήκει στο Υπουργείο, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Καμία δουλειά δεν έχουν οι ΜΚΟ και διάφοροι που εμφανίζονται γύρω από αυτές.

Σαν ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ καλούμε όλους τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν με όλες τις μορφές, στις γειτονιές τους και στα σχολεία τους τα προσφυγόπουλα καθώς επίσης να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τυχόν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος – Αθήνα. Τηλ. 210.32.42.386, φαξ 210.38.45.434 www.omosp-goneon-athinas.org & [email protected]

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου. Σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ο Γιάννης Λαγός και οι μπράβοι του μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Χρυσή Αυγή νοιάζεται τόσο πολύ για τα παιδιά; Όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν τι έκαναν;

από μέλη της χρυσής Αυγής:

… 26.5.1993: Ο μαθητής Δ.Π. ξυλοκοπείται

30.1.1995: Νέα επίθεση σε μαθητή του 39ου ΓΕΛ ΚΥΨΕΛΗΣ,

22.6.1996: Πρόεδρος του 15μελούς του 39ου ΓΕΛ Κυψέλης πέφτει θύμα επίθεσης στη Φωκίωνος Νέγρη.

29.6.1996: 16χρονος ξυλοκοπείται κοντά στον ηλεκτρικό Κάτω Πατησίων. Μάιος 1997: Μαθητής του 15ου ΓΕΛ Κυψέλης πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού …

Ο κατάλογος μακρύς και η αιματηρή τους δράση συνεχίζεται όλα τα χρόνια με αποκορύφωμα να – να μη ξεχνάμε – τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και το χτύπημα των εργατών της ζώνης στο Πέραμα.

Όλοι εμείς οι γονείς δίνουμε καθημερινά αγώνα για τη ζωή, για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσα περισσότερα μορφωτικά εφόδια μπορούμε. Βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας ένα τείχος που απειλεί και το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας εξαιτίας της ανεργίας και τη φτώχειας, της εκμετάλλευσης. Δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που αναγκάζονται να ξεριζωθούν για να ζήσουν. Ευθύνη έχουν αυτοί που κάνουν τους λαούς όλου του κόσμου να υποφέρουν και να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα. Κι ο φασισμός γέννημα θρέμμα του συστήματος για να υποτάξει και να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει το κεφάλι και παλεύει για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα. Υπεύθυνοι είναι κι όσοι συντηρούν αυτό το σύστημα…

Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να μη φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημα τους, απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και να τις αποδοκιμάσουν. Η δράση τους δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν απομονώσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, παντού!

Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε

παρά μονάχα κείνον που δε σέβεται τον Άνθρωπο …

Γιάννης Ρίτσος

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα