14.2 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚωπηλασία: Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Κωπηλασία: Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Δύο σπουδαίες επιτυχίες πανηγύρισαν τα ελληνικά πληρώματα στο χτεσινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στη Σλοβενία. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε δύο μετάλλια στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ένα στην κατηγορία των ανδρών και ένα στο γυναικών. Πρόκειται για ιστορικές επιτυχίες, καθώς έρχονται και στα δύο αγωνίσματα για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια.

Η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με 6:54.78 και ανέβασαν στο βάθρο την Ελλάδα μετά τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου που το είχαν καταφέρει το 2012.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το χάλκινο, μετά από συναρπαστικό αγώνα. Και πάλι, η τελευταία ελληνική επιτυχία ήταν το 2012, όταν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος είχαν πάρει το χρυσό.

Αύριο (Κυριακή 28/5) το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ακόμα τελικούς. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου θα αγωνιστεί στις 12:01 στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα αγωνιστεί ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στις 14:25.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί (10:25) θα διεξαχθεί και ο τελικός Γ’ της Δικώπου ανδρών, με τη συμμετοχή των αδελφών Ζήση και Δημήτρη Μπουκουβάλα.

Οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας (11:45-15:00) από την ΕΡΤ3.

Πηγή: sport-fm.gr
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα