19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣυγκλονίζει η 16χρονη που κακοποίησε ο προπονητής κωπηλασίας – «Με φίλησε, πάγωσα»

Συγκλονίζει η 16χρονη που κακοποίησε ο προπονητής κωπηλασίας – «Με φίλησε, πάγωσα»

Σύμφωνα με τη μητέρα της 16χρονης ο προπονητής είχε δημιουργήσει ακόμα και ψεύτικο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το οποίο έστελνε υβριστικά μηνύματα στο αγόρι της κόρης της.

Συγκλονίζει η 16χρονη αθλήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση από τον προπονητή κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 38χρονος ασελγούσε στο κορμί του κοριτσιού και της ασκούσε ψυχολογική πίεση για να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Ο 38χρονος  που καταγγέλθηκε για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή.

Ο προπονητής σύμφωνα με την καταγγελία φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά συστηματικά τη 16χρονη. Όπως καταγγέλθηκε ο προπονητής έλεγε στην ανήλικη πως είναι ερωτευμένος μαζί της και την έπειθε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, στον όμιλο του συλλόγου, στα αποδυτήρια ακόμα και σε Airbnb και ασελγούσε πάνω της, ασκώντας παράλληλα ψυχολογικές πιέσεις για να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

«Με αγκάλιασε, με φίλησε, πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα και πώς να αντιδράσω. Άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου. Αυτός το κατάλαβε και μου έλεγε »μην αγχώνεσαι», μου έλεγε πως ‘δεν πρέπει να στεναχωριέσαι γιατί δεν είναι κάτι κακό’, και με ρωτούσε αν θέλω να με χαϊδέψει», φέρεται να δήλωσε η 16χρονη σύμφωνα με το Star.

Κάποια στιγμή η ανήλικη αθλήτρια άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο όπου το παιδί αποκάλυψε τη φρίκη που ζούσε.

«Όλα συνέβησαν σε μία χρονική περίοδο που η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με το άλλο της παιδί, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να συγκεντρωθεί όλη η προσοχή στο παιδί της οικογένειας που αντιμετώπιζε το πρόβλημα και να μείνει χώρος και χρόνος στον δράστη για να αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητά του. Είχε προθυμοποιηθεί να βοηθά στις μετακινήσεις της κοπέλας από και προς την προπόνηση», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τη μητέρα της 16χρονης ο προπονητής είχε δημιουργήσει ακόμα και ψεύτικο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το οποίο έστελνε υβριστικά μηνύματα στο αγόρι της κόρης της. «Η παιδοψυχολόγος δεν ενημέρωσε τους γονείς σχετικά με την κατάσταση που είχε τεθεί υπόψιν της. Αντίθετα έκανε κοινή συνεδρία με την ανήλικη όσο και με τον προπονητή της στα πλαίσια της οποία συζητήθηκαν όσα συνέβησαν το τελευταίο εκείνο χρονικό διάστημα», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε δει τον περασμένο Νοέμβριο το φως της δημοσιότητας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας πράξεις που τελέστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιουνίου 2022, όταν η κόρη τους ήταν 15 και 16 ετών.

Σε συνέχεια της μήνυσης – και αφού ο καταγγελλόμενος προπονητής απομακρύνθηκε από το σύλλογο όπου εργαζόταν – διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και τα ευρήματά της αξιολογήθηκαν από εισαγγελέα που παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους γονείς της ανήλικης πως ήταν ερωτευμένος μαζί της

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα