23.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣύλληψη 61χρονου για αρχαιοκαπηλία - Βρέθηκαν 180 αρχαία νομίσματα σε δοχείο με...

Σύλληψη 61χρονου για αρχαιοκαπηλία – Βρέθηκαν 180 αρχαία νομίσματα σε δοχείο με ελαιόλαδο

Στη σύλληψη ενός 61χρονου προχώρησαν οι αρχές το Σάββατο (8/4) στη Χαλκιδική, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων τα οποία εντοπίστηκαν σε δοχείο με ελαιόλαδο.

Ειδικότερα, η σύλληψη αυτή διενεργήθηκε στο πλαίσιο ερευνών από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν και εντόπισαν και συνέλαβαν τον 61χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αρχαιοτήτων.

Ο άνδρας αυτός είχε παραδώσει νωρίτερα σε μεταφορική εταιρεία 180 αρχαία νομίσματα, επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου με ελαιόλαδο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο, δέμα, θα παραλάμβανε εικονικός παραλήπτης στη Γερμανία. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

16 νομίσματα – χάλκινο μενταγιόν – δύο κεραμικά ταφικά αγγεία και μία μολύβδινη βολίδα σφενδόνης,

Τα παραπάνω αντικείμενα εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις, καθώς και μεγεθυντικοί φακοί, καθαριστικά και αντιδιαβρωτικά εργαλεία και υγρό για τον καθαρισμό των νομισμάτων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα