20 C
Athens
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΓΙΑΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΙΤΣΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Στην τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο νέο σχολικό συγκρότημα Κιτσίου Δήμου Κρωπίας (2ο Γενικό Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Κορωπίου) αλλά και στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδος, όπου παράλληλα τελέστηκαν και τα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος σχολικού κτιρίου, παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Και στις δύο τελετές χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώ παρών ήταν και ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής  Στέφανος Καπέλλας.

Παρόντες ήταν επίσης στο σχολικό συγκρότημα στο Κίτσι ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και δημοτικοί – τοπικοί σύμβουλοι και στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδας ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.  

Στο φετινό μήνυμά του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ο κ. Φιλίππου ευχήθηκε η νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα να είναι δημιουργική, μια διαδρομή χαρούμενη και εποικοδομητική για όλους και να συνεχιστεί η καλή συνεργασία των προηγούμενων ετών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων της Ανατολικής Αττικής και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου να απολαύσουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τους καρπούς των προσπαθειών τους και την κατάκτηση των στόχων τους.

Επισήμανε δε ότι και αυτή τη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία της χωρικής της αρμοδιότητας. Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μέχρι σήμερα έχει εξασφαλιστεί για την Ανατολική Αττική η κάλυψη των αναγκών σε δρομολόγια σε ποσοστό 85% περίπου ενώ άμεσα αναμένεται να καλυφθούν και οι υπόλοιπες διαδρομές. 

Μήνυμα της δημοτικής αρχής Σπάτων-Αρτέμιδας

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μάρκου και η Δημοτική Αρχή καλωσορίζουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία του Δήμου μας και τους  ευχόμαστε μια δημιουργική χρονιά, ένα όμορφο ταξίδι στη γνώση με νέους στόχους και οράματα.

Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε εμπράκτως στην παιδεία και προσπαθούμε, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που επισκιάζουν το έργο μας, να προσφέρουμε ότι καλύτερο στο χώρο της εκπαίδευσης και στις δύο πόλεις του Δήμου μας. Προχωρήσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και τέλος την αισθητική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.  

Ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό κτιριακό συγκρότημα που πληροί όλες τις προδιαγραφές και όρους ασφάλειας και υγιεινής, αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης θα στεγάσει το  2ο Λύκειο της Αρτέμιδος, ανοίγει τις πόρτες του και  έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη σχολική στέγη, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της περιοχής.

Το Γυμνάσιο Σπάτων για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του ελαιοχρωματίστηκε εξ ολοκλήρου, φροντίζοντας παράλληλα να γίνουν και όποιες επισκευές κρίνονταν απαραίτητες. 

Από την αρχή του καλοκαιριού συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν την επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων της Αρτέμιδας και των Σπάτων, οι οποίες εστιάζονται στο τρίπτυχο ασφάλειαμόνωση-υγιεινή. Ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, αποξηλώσεις κι ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για να υποδεχθούν τα σχολειά μας τους μαθητές στις 12 Σεπτεμβρίου!!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης όλα δείχνουν ότι η παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. 

Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας ο Δήμος μας είναι παρόν στα δύσκολα και τα σημαντικά. Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων είναι προτεραιότητά μας και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Όλοι μαζί αιρετοί , μαθητές, καθηγητές  και γονείς μέσα σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα στο χώρο της εκπαίδευσης. Η συνεργασία όλων αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι η αποστασιοποίηση ή η αντιπαλότητα.

Καλή σχολική χρονιά!!! 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα