16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΓΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΓΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο των Μεσογείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/11/2014 στο κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί. Στο πλαίσιο της εσπερίδας εξαίρετοι επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους το ελαιόλαδο, βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, θεωρείται η πιο υγιεινή λιπαρή ουσία. Η μόνη που διαθέτει εξαίρετο άρωμα, μοναδική γεύση και μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία.

Το ελαιόλαδο έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας και χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά και ως καλλυντικό. Πρόκειται για ένα δώρο ζωής της φύσης από τα βάθη των αιώνων που υμνήθηκε από τον Όμηρο, αναδείχθηκε από τον Ιπποκράτη και το προτείνουν σήμερα όλοι οι επιστήμονες της υγείας και της διατροφής, όπως προέκυψε και από τις ομιλίες των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, παίρνοντας τον λόγο, επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για την αγροτική ανασυγκρότηση της Αττικής τονίζοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη να αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν για τους αγρότες της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι σε περίμετρο 40 χιλιομέτρων από την Αθήνα αποκλείονται από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στην υπόλοιπη χώρα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί κίνητρο και ώθηση στους νέους να στραφούν στις καλλιέργειες και ιδιαίτερα στον τομέα της ελαιοπαραγωγής με τη διατήρηση των υπαρχουσών καλλιεργειών και τη δημιουργία νέων.

Στην εσπερίδα συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο κ. Γιώργος Οικονόμου – Γεν. Δ/ντης ΣΕΒΙΤΕΛ, η κα Λίνα Ράππου από τη Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής, η κα Τζένη Σκοτίδη – Πρόεδρος και Γεν. Δ/ντρια της Simply Exports, η κα Έφη Χριστοπούλου – Χημικός, Εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, ο κ. Νίκος Κατσαρός –   π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Κτήματος Βασιλείου κα Ελένη Μπλούχου, ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η κα Ρούλα Γεωργάκη – Φιλόλογος και Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων του Κτήματος Βασιλείου.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα