23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ GABRIELE NEFF ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ GABRIELE NEFF ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Συνάντηση είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με την Gabriele Neff, Πρόεδρο της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η G. Neff, συνοδευόμενη από την Renate Zikmund, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νομοθετικών Δραστηριοτήτων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή της στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης Αττικής, που είναι μέλος του Κογκρέσου και μέλος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων, υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Κογκρέσου στην αντιμετώπιση, μέσα από την ανάδειξη όλων των πτυχών, του μεταναστευτικού / προσφυγικού φαινομένου. «Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και για τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και των Περιφερειών στα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα της ΕΕ», τόνισε η Περιφερειάρχης. Η ίδια αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση του Κογκρέσου σχετικά με την «Υποδοχή και την Ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες», υπογραμμίζοντας την «ανάγκη ενεργοποίησης μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου στη βάση της δίκαιης κατανομής της ευθύνης, χωρίς αποκλεισμούς, ύψωση φρακτών και κλείσιμο συνόρων».

«Το μεταναστευτικό / προσφυγικό φαινόμενο δεν πρόκειται να ‘παρέλθει’ – απαιτεί την οικοδόμηση εκείνων των πολιτικών και των δομών, που μπορούν να το καταστήσουν παράγοντα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών», παρατήρησε η Περιφερειάρχης. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα