19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΔΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ - ΣΤΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΔΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ – ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Υπογράφηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η σύμβαση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΔΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1.845.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013» και από Εθνικούς Πόρους και αφορά τον Δήμο Διονύσου και συγκεκριμένα τη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης.

Το έργο εντάσσεται σε μια συνολική παρέμβαση αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή. Το αντικείμενο του είναι η κατασκευή του δικτύου αγωγών απορροής όμβριων, ανάντη της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου και Λεωφόρου Ανοίξεως-Σταμάτας, που αποχετεύει έκταση 17,7 εκταρίων, από τη βόρεια λεκάνη απορροής και όλη τη νότια λεκάνη, δηλ. συνολική έκταση 47,8 εκταρίων και συνολικού μήκους 2.169μ.  Αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω :

 

  • στις οδούς Περσέως – Πάρου, αγωγοί μήκους 164 μ
  • στις οδούς Πανοράματος – Δωδώνης – Πόντου – Ζαγορίου, αγωγοί μήκους446 μ.
  • στις οδούς Πλατεία Ανοίξεως–Σταμάτας–Μεσολογγίου, αγωγοί μήκος 773 μ,
  • στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου – Κοιμ. Θεοτόκου, αγωγοί μήκος 151μ,
  • στις οδούς Β. Ηπείρου – Βουτσέλη, αγωγοί μήκους 254 μ,
  • στην οδό Βουλγαροκτόνου, αγωγοί μήκους 88 μ,
  • στις οδούς Νυμφών – Αναχωρητών, αγωγοί μήκους 238 μ,
  • στην οδό Λυκαβηττού αγωγοί μήκους 55 μ

Μέρος των οδών της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής (πυρκαγιές), με αποτέλεσμα να μη συγκρατούνται τα νερά ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα την επιφανειακή κατάκλιση του οδοστρώματος. Το φαινόμενο είναι κατά θέσεις έντονο, είναι σύνηθες ιδιαίτερα έπειτα από ραγδαίες βροχοπτώσεις, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση και μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του έργου (χρονοδιάγραμμα 12 μηνών), θα εξυπηρετηθούν περίπου 5.000 κάτοικοι σε συνολική λεκάνη απορροής 47,8 εκταρίων, με συνολικό μήκος αγωγών2.169 μ.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα