24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ/ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ/ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστο Καραμάνο και την περιφερειακή σύμβουλο, Αγγέλικα Σαπουνά, επισκέφθηκε σήμερα το Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας υποδέχθηκε στο σχολείο ο διευθυντής του, Φώτης Μαρκόπουλος.

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις τάξεις και τα εργαστήρια και συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές, που της παρουσίασαν το έργο αλλά και τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου. Κατόπιν, παρακολούθησε τη γιορτή που οργάνωσαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η γιορτή περιλάμβανε τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» καθώς και τραγούδια. Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι στο εξής το Σχολείο δεν θα γνωρίζει το θεσμό της Περιφέρειας, μόνο μέσα από τη «βάσανο» της μετακίνησης των μαθητών αλλά μέσα από ένα δίαυλο επικοινωνίας και δημιουργικών πρωτοβουλιών.

Όσο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου πήγε συνοδευόμενη απ’ τους  νεότερους περιφερειακούς της συμβούλους, η Ρένα Δούρου δήλωσε:

«Ψωμί, όπως άποροι, άστεγοι,  αυτόχειρες, , έξι χιλιάδες,

Παιδεία, παραπαιδεία, ημιμάθεια, μόρια αντί για μισθούς στους εκπαιδευτικούς,

Ελευθερία, καταστολή, αστυνομοκρατία, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι πολύ ακριβές για να νομίζουμε ότι άπαξ τις κερδίσαμε – πρέπει να τις διεκδικούμε μονίμως».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα