19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Αναμενόμενη η ανάληψη της προεδρίας της ΚΕΔΕ (Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος) απ’ τον Γιώργο Πατούλη, αφού η παράταξή του κέρδισε την αυτοδυναμία στην εκλογική αναμέτρηση της Πέμπτης. Ουσιαστικά ο κ. Πατούλης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ μόνο με τις ψήφους της παράταξής του, αφού η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε στη διαδικασία, με αποτέλεσμα το παρασκήνιο της εκλογής να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημήτρης Καφαντάρης δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Γιάννης Καραγιάννης δήμαρχος Λαγκαδά και Γ.Γ. ο Γιάννης Μουράτογλου δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Μετά από εισήγηση του νέου προέδρου κ. Πατούλη, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, λόγω απουσίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οπότε θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, ώστε στην εκλογή Ε.Ε. να υπάρξει πλήρης απαρτία.

Η απουσία της αντιπολίτευσης εκτός των ενστάσεων που υποβλήθηκαν για το χρόνο εκλογής προεδρείου, οφειλόταν και στα καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες και σεισμός, που δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή πολλών μελών και δύο επικεφαλής παρατάξεων του δημάρχου Νίκαιας κ. Ιωακειμίδη και Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση.

Απ’ τη σημερινή συνεδρίαση απουσίασαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινληματος», τα 3 της «Νέας Αυτοδιοίκησης», ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» προσήλθε απλά για να κοινοποιήσει τη θέση της παράταξης για αποχή απ’ τη διαδικασία.

Ο κ. Πατούλης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για θεσμικό ατόπημα , επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. «Χρειάστηκαν, είπε, μόλις δύο μέρες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ανεξάρτητων κι ακομμάτιστων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της ΚΕΔΕ.

Η προσυνεννοημένη στάση και άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη νόμιμη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, για την εκλογή προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής, υπαγορεύεται καθαρά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι ή επιπόλαιοι ή ανεύθυνοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων απαίτησε άμεσα ανατροπή κι εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απ’ το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα καταστήσει την αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη».  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα