13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, επισκέφτηκε τη Παρασκευή (24/10/14) τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αχαρνών συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους,  στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και από στελέχη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αχαρνών την Παρασκευή το βράδυ και ανταποκρινόμενη άμεσα η Περιφέρεια Αττικής στα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής  για συνδρομή στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε, διέθεσε διαμέσου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας πέντε συνεργεία (3 μηχανήματα έργου και 2 αντλητικά μηχανήματα) για την άμεση απομάκρυνση φερτών υλικών που παρασύρθηκαν στις πληγείσες περιοχές δημιουργώντας πρόβλημα στην ασφάλεια των πολιτών καθώς και την άντληση υδάτων από κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αχαρνών.    

Το Σάββατο το πρωί ( 25/10/14) πραγματοποιήθηκε νέα έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Αχαρνών παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, του Δημάρχου Αχαρνών, των Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες στην πόλη, στις οικίες και τα καταστήματα που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Όσο αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την θεομηνία στην πόλη:

  1. Ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κηρυχτεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου διαβίβασε το αίτημα του Δήμου Αχαρνών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης.
  2. Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ήδη τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα διάφορα φερτά υλικά και μπάζα. Προσδιορίστηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν επί των ρεμάτων με βάση τις ζημιές που προκλήθηκαν.
  3. Ζητήθηκε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο να παραμένει ανοιχτός ο ΧΥΤΑ της Φυλής, προκειμένου να μπορούν να μεταφερθούν τα μπάζα και τα διάφορα φερτά υλικά όλο το Σαββατοκύριακο από τις διάφορες πληγείσες περιοχές των Αχαρνών.
  4. Ο Δήμος ξεκινά άμεσα την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και την σήμανση επικίνδυνων σημείων.
  5.  Ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές. 

Παράλληλα καθ’ όλη την ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης και η Δημοτική Αρχή επισκέφθηκαν πολλές περιοχές του Δήμου Αχαρνών, συνομίλησαν με τους κατοίκους και είχαν μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών από την πλημμύρα.

Την Κυριακή (26/10/14) η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, συνέχισε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Αχαρνών με τη συνδρομή συνεργείων (2 μηχανήματα έργου και 3 φορτηγά μηχανήματα).

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής συστήθηκαν επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις. Μηχανικοί της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και στελέχη της Δ/νσης Ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής ξεκίνησαν το έργο της καταγραφής των ζημιών των επιχειρήσεων σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου Αχαρνών και πιστεύουμε ότι άμεσα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα