15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ...

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ

Χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με θέμα: «Συνδικάτα και μετανάστευση: Νέες προκλήσεις στην εποχή της κρίσης».

Η Περιφερειάρχης, στο χαιρετισμό της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «…η κατηγορία των μεταναστών ανήκει στις ζώσες δυνάμεις της μισθωτής εργασίας. Σε εκείνες δηλαδή τις κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι νέοι και οι γυναίκες αλλά και οι «ευέλικτα απασχολούμενοι», όπως έχει επικρατήσει ο ευφημισμός για τους εργαζόμενους με τα μειωμένα δικαιώματα ειδικά στη σημερινή περίοδο κρίσης».

Υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες αυτές του πληθυσμού, και ειδικά οι μετανάστες, με προϋπόθεση την ισότιμη και λειτουργική ένταξή τους, «μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά, αναζωογονητικά, προωθητικά για τον ίδιο το θεσμό των συνδικάτων», δεδομένου ότι μπορούν να τον ενισχύσουν σε τέσσερα επίπεδα: «διασφάλιση της απασχόλησης, την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Και τέλος, την ποιότητα και το επίπεδο της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Επιπλέον, όπως είπε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η προσέλκυση των μεταναστών στα συνδικάτα θα τα ενισχύσει αριθμητικά και θα ουσιαστικοποιήσει τη δράση τους «σε μία συγκυρία κατά την οποία ο κοινωνικός ιστός διαβρώνεται από το ρατσιστικό, ξενοφοβικό φαινόμενο».

Κλείνοντας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία και εξέφρασε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων «για να οικοδομήσουμε, μέσα από κοινές μορφές δράσης ένα κοινωνικό μέτωπο εργασίας και δημοκρατίας. Ένα μέτωπο απέναντι στις πολιτικές που εξαθλίωσαν την κοινωνία. Μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα