21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στο Μαρκόπουλο με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού Θεόδωρου Αγγελόπουλου και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνων Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α) για την αποτίμηση της παρουσίας της Περιφέρειας και των παραγωγών της περιοχής στην Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου (EXPO 2015).

Η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία μέσω της συμμετοχής της στην EXPO να παρουσιάσει σε διεθνές επίπεδο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, μεταξύ των οποίων είναι και η ξεχωριστή ποιοτικά παραγωγή της σε προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, το κρασί, το φιστίκι κ.α. Η ΕΝΟΑΑ είχε κυρίαρχο ρόλο στην έκθεση καθώς πρόβαλε τα κρασιά της Αττικής σε όλους τους επισκέπτες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποκομίζοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Η συνολική παρουσία και παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής στη συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια ουσιαστική στήριξη στην προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων της Αττικής, όπως επισήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να υπάρξει μια μόνιμη επιτροπή συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΟΑΑ και άλλων φορέων του πρωτογενούς τομέα προκειμένου:

  1. να χαραχθεί πολιτική στήριξης και ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα ενόψει και της ανακοίνωσης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  2. να προβληθούν τα αγροτικά προϊόντα της Αττικής μέσω προγραμμάτων αγροτουρισμού που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής και
  3. να διοργανωθούν σχετικές εκδηλώσεις ή να προγραμματιστεί η συμμετοχή σε διοργανώσεις για τον πρωτογενή τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό για την ευρύτερη προβολή των προϊόντων της Αττικής.

Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις αλλά και από συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις – διοργανώσεις, θα έχει τη δυνατότητα η Περιφέρεια Αττικής και οι παραγωγοί εντός των διοικητικών της ορίων να αναδείξουν τη μοναδική ταυτότητα της περιοχής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα