21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αλλά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ειδικές δράσεις για τους μικρούς μας φίλους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τις 13 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου και από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου διεξήχθη η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» έλαβε φέτος μέρος μαζί με άλλες 119 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015 που για πρώτη φορά διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο Future Library. Πάνω από 280 παιδιά έλαβαν μέρος σε 35 εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό είχαν να εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον πλούσιο και δημιουργικό κόσμο της βιβλιοθήκης και των βιβλίων. Διάβασμα, ζωγραφική, κρυμμένοι θησαυροί, σκάκι, πειράματα, μουσική, κατασκευές, καλλιέργεια φυτών και παιχνίδι ήταν κάποιες από τις δράσεις των παιδιών ηλικίας από 2 έως 13 χρονών. Φέτος, τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μας πλαισίωσαν εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και εικαστικοί, ενώ 2 δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στη Σαρωνίδα και στον Κουβαρά.

Από τα μέσα Ιουνίου έως και το τέλος Ιουλίου αλλά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2015, 150 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού στα Καλύβια και την Ανάβυσσο. Θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, γλυπτική, γυμναστική αλλά και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας συμπεριλαμβάνονταν στο «χαλαρό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα της θερινής περιόδου, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες με διαδραστικούς τρόπους και κυρίως διασκεδάζοντας.

«Οι δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα αποτελούν πολύτιμο φίλο και των γονέων, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στη διασφάλιση της οικογενειακής γαλήνης και αποτελούν ουσιαστική βοήθεια για τους εργαζόμενους γονείς την περίοδο του καλοκαιριού, που τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Στον Δήμο μας, τόσο η Κοινωφελής Επιχείρηση όσο και το Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ μεριμνούν ώστε να παρέχονται ανάλογες δράσεις όλο το χρόνο, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, είτε δωρεάν είτε με ελάχιστη συμμετοχή. Αναγνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε τους γονείς, αλλά και να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων των παιδιών, μέσω των τεχνών, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Συνεχίζουμε τις δράσεις και περιμένουμε να σας δούμε σύντομα και πάλι» σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα