21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα προβολών του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά – Μαραθώνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα για πρώτη φορά με την νέα του σύνθεση, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια Αττικής τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και από τον Δήμο Μαραθώνα τον Αντιδήμαρχο Αιμίλιο Ρεΐσογλου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του φορέα Χάρης Καμπεζίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που έχει ο φορέας για την προστασία και κυρίως την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα. Εκτός από τα διοικητικά θέματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους δάσους του Σχινιά ειδικά ενόψει της ερχόμενης θερινής περιόδου και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το Δ.Σ. του φορέα να διατυπώσει το ταχύτερο δυνατόν συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα τόσο για την προστασία του δάσους και του υδροβιότοπου όσο και για την ανάδειξη του πάρκου συνολικά προκειμένου να εξετάσει η Περιφέρεια τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υλοποιήσει τους παραπάνω σκοπούς του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα