16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αλεξίου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παιανίας Παναγιώτης Σιδέρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Θέμα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ήταν η παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων  της Παιανίας «Σπίτι του βόλεϊ» και Κλειστό Στάδιο Στίβου στον Δήμο Παιανίας, τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρισης.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας παραχώρησε δημοτική έκταση 60,419,40 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «Κόντρες – Βαρέζι», στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Στη θέση αυτή κατασκευάστηκε το κλειστό «Σπίτι του Βόλεϊ» και το κλειστό στάδιο του Στίβου, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του τον Μάιο του 2003, για το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Μια αθλητική υποδομή η οποία αποτέλεσε κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, αφού συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης.

Δυστυχώς, το μεγάλο κόστος συντήρησης και περιφρούρησης των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων, είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζουν τη θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά κλοπών και λεηλασίας των κτιρίων.

Στη χθεσινή συνάντηση, ο Υφυπουργός πρότεινε προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα και να μπορέσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας να ξαναλειτουργήσουν, τη σύσταση μιας τετραμελούς επιτροπής ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του γηπέδου.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Φιλίππου και Πάντζας τόνισαν ότι η Περιφέρεια έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της δαπάνη ύψους 500.000€ για τις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του γηπέδου αλλά για όλες τις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν λειτουργικές και πάλι τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση δεσμεύθηκαν, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αναλάβουν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σταδίων και ιδιαίτερα την ευθύνη φύλαξής τους αφού κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι φθορές που έχουν γίνει είναι αποτέλεσμα της έλλειψης φύλαξης των τελευταίων ετών.

Στόχος όλων των πλευρών είναι τόσο το «Σπίτι του Βόλεϊ» όσο και το Κλειστό Στάδιο Στίβου να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα