22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑξιοποιείται με τη συνδρομή της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ το παλιό εργοστάσιο της ΕΤΒΑ...

Αξιοποιείται με τη συνδρομή της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ το παλιό εργοστάσιο της ΕΤΒΑ στην Ν. Μάκρη!

Η αξιοποίηση – ανάδειξη του παλιού εργοστασίου της ΕΤΒΑ στη Ν. Μάκρη αποτέλεσε μεγαλεπήβολο όραμα της τοπικής κοινωνίας από χρόνια. Σήμερα επί θητείας Στέργιου Τσίρκα δημάρχου του ενοποιημένου πλέον δήμου Μαραθώνα, έφτασε η ώρα το όραμα να γίνει πραγματικότητα με την συνδρομή του μεγάλου ευεργέτη κου Θανάση Μαρτίνου.

Ο κος Τσίρκας, ο οποίος χρόνια πριν όταν η Ν. Μάκρη ήταν Δήμος είχε παρουσιάσει στο τότε δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησης του παλιού εργοστασίου που δεσπόζει στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, είχε την ευτυχία να υποδεχτεί σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ως δήμαρχος πλέον, στο γραφείο του, τους μελετητές κι εκπροσώπους της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, οι οποίοι θ’ αναλάβουν την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας – σκοπιμότητας και σε συνέχεια τις τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες ώστε το κτίριο ν’ αναδειχτεί σ’ ένα λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο του δήμου Μαραθώνα.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο χώρο του εργοστασίου ώστε να έχουν οπτική επαφή με το χώρο που πρόκειται να μελετήσουν και να σχεδιάσουν έναν πολυχώρο ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής. Τη δαπάνη των μελετών βεβαίως αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα