15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Χαμηλές πτήσεις» πάνω από τη Ραφήνα

«Χαμηλές πτήσεις» πάνω από τη Ραφήνα

Βιργινία Μάρκου: Πρόσεξε Δήμαρχε, γιατί με τις… χαμηλές πτήσεις σου, πάνω από την πόλη, μάλλον έχει κηρυχθεί casus belli των δημοτών εναντίον σου!

Γράφει η Βιργινία Μάρκου

Είναι φορές που δεν ξέρεις τελικά, εάν περιβάλλεσαι από γελοιότητα ή τραγικότητα! Εάν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις…

Ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου (σ.σ. όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος ήταν στις μεγάλες του δόξες) ο Ευάγγελος Μπουρνούς ξεκινάει «αντάρτικο» διαμηνύοντας casus belli στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πόσο πιστευτό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, όταν συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια, χαριεντίζεσαι ως Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και φωτογραφίζεσαι όλο καμάρι, δίπλα στα «ανταποδοτικά δωράκια» του Αερολιμένα, προκειμένου να καταπνιγεί οποιαδήποτε αντίδραση, για την «κόλαση» που βιώνουν οι κάτοικοι, από τις πτήσεις πάνω από την πόλη, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται;

Βεβαίως, ο έχων την εξουσία, μπορεί να νιώθει Παπανδρέου, Καποδίστριας, Μέγας Ναπολέων ή δεν ξέρω τι άλλο, λησμονώντας ή αγνοώντας πως, αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι η συμπεριφορά σου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κα Δήμητρα Τσεβά δηλώνει σχετικά: «Κάποιοι ακούγοντας τη λέξη ‘άρχων’ μπερδεύονται μάλλον…. Έχει μεγάλη απόσταση να είσαι άρχοντας από το να νομίζεις ότι είσαι! Ήταν μονόδρομος να πάρω αποστάσεις από έναν ‘άρχοντα’ με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα!»

Δεν ξέρω γιατί, αλλά η ως άνω δήλωση, μου θύμισε την εξής φράση: «Ζήλεψε ο βάτραχος που πεταλώνουν το άλογο και σήκωσε το πόδι!».

«Απολαυστικός» λοιπόν, για μία ακόμα φορά, ο κ. Μπουρνούς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, με θέμα: «Κτηματογράφηση και Πολεοδομική Μελέτη Επέκτασης και Πράξη Εφαρμογής Πικερμίου».

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με στιγμιότυπα της συνεδρίασης, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες και να φρίξουν, ακούγοντας τις προσβολές που εκτόξευε αδιακρίτως, σε αιρετούς και δημότες, οι οποίοι του έθεταν «δύσκολα» ερωτήματα!

Εύλογα ερωτήματα, όπως του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου: «γιατί μία τόσο σοβαρή συνεδρίαση, να γίνει στο διάστημα των διακοπών; Γιατί η αρμόδια Υπηρεσία επικοινώνησε κι ενημέρωσε κάποιους ενδιαφερόμενους δημότες και όχι όλους; Γιατί τέτοια υποκειμενικότητα στην επιλογή εξέτασης των ενστάσεων;».

Φτάνοντας στο τέλος της δημοτικής θητείας, ένα πράγμα έχουμε αντιληφθεί όλοι, αναφορικά με τον κ. Μπουρνούς: την αδυναμία του να διαχειριστεί και ν’ αποδεχτεί την αντίθετη άποψη και τον διάλογο.

Και παρότι κανείς -ούτε καν οι υποστηριχτές του- δεν φαίνεται να διαφωνεί ως προς αυτό, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις ακραία προσβλητικές επιθέσεις (σ.σ. του ίδιου και της «αυλής» του) σε όποιον τον καταγγέλλει! (σ.σ. χαρακτηρίζει «σύμπτωση» την πυρκαγιά του 2018. Δηλώνει ότι «εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός ώστε να πάρουμε ανάσα» τουτέστιν παραπάνω χρήματα και το δικαίωμα απευθείας αναθέσεων για όλη τη θητεία. Και αντεπιτίθεται χαρακτηρίζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- «φρικιό» την πυρόπληκτη, που τον εγκαλεί για τις συγκεκριμένες απαράδεκτες δηλώσεις του!).

Υ.Γ. πρόσεξε Δήμαρχε, γιατί με τις… χαμηλές πτήσεις σου, πάνω από την πόλη, μάλλον έχει κηρυχθεί casus belli των δημοτών εναντίον σου!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα