24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ“Δίκτυο κατοίκων Ντράφι”: Το Ντράφι θα ξαναγίνει Πράσινο

“Δίκτυο κατοίκων Ντράφι”: Το Ντράφι θα ξαναγίνει Πράσινο

Ο οικισμός Ντράφι και η Πεντέλη θα γίνουν και πάλι πράσινα!

Ολιγωρία, αδράνεια και ειρωνεία καταλογίζει το “Δίκτυο κατοίκων Ντράφι” στην δημοτική αρχή Μπουρνούς, επειδή δεν ενήργησε σε προληπτικές αποψιλώσεις παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων προς τούτο. Αποτέλεσμα τούτου η επέκταση της φωτιάς που μετέτρεψε τον οικισμό σε κρανίου τόπο.

Ακολουθεί δελτίο τύπου του «Δικτύου κατοίκων Ντραφίου»:

Τεράστια καταστροφή υπέστη ο οικισμός Ντράφι από την δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη. Θυελλώδεις άνεμοι μετέφεραν ταχύτατα το μέτωπο στα όρια του οικισμού και η φωτιά μέσα από τον δαίδαλο των ρεμάτων, που διαπερνά όλον τον οικισμό, ανέβηκε από στις όχθες των ρεμάτων, πέρασε στα μη-αποψιλωμένα πεζοδρόμια και από εκεί στους μη-αποψιλωμένους χώρους κοινόχρηστων και ιδιωτικών άκτιστων οικόπεδων. Πρόκειται για μια απόλυτα προβλέψιμη επέκταση της φωτιάς, καθώς η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής σε έργα πρόληψης της παρείχε άφθονη καύσιμη ύλη, ικανή να φέρει σε πέρας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς σε κάθε γωνιά του οικισμού.

Το «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» και πλήθος κατοίκων του οικισμού είχαν προειδοποιήσει τον Δήμο για τον σοβαρό κίνδυνο που επικρεμόταν από τις ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων και επίμονα ζητούσαν να παρθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα. Επί σειρά ετών αλλά και πρόσφατα, τα τοπικά αιτήματα μας αντιμετωπίστηκαν από την δημοτική αρχή με αδιαφορία, ειρωνεία και προκλητικές δηλώσεις και στην πράξη εκφράστηκαν με πλήρη ανεπάρκεια, έλλειψη έγκαιρης λήψης μέτρων, απίστευτες καθυστερήσεις και αναβλητικότητα παρά τις ρητές προθεσμίες, πλημμελή εκτέλεση εργασιών και επίβλεψη αυτών. Υπάρχουν συντριπτικά τεκμήρια των κατοίκων που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ο Δήμος συνέβαλε με πράξεις και παραλήψεις του στην επέκταση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς. Οι νομικές και πολιτικές δημοτικές ευθύνες για την καταστροφή θα καταλογιστούν με τον πλέον ακριβή τρόπο, κανείς δημοτικός υπεύθυνος δεν μπορεί να κρύπτεται πίσω από τις αυτονόητες προσπάθειες μερικής συμβολής στην κατάσβεση της φωτιάς και τις απόλυτα αναγκαίες και προφανείς δράσεις αποκατάστασης των καταστροφικών συνεπειών. Η ταπεινότητα, η σιωπή και η συγνώμη είναι το ελάχιστο ζητούμενο από την δημοτική αρχή.

Η ανασυγκρότηση του οικισμού μας από τις πληγές που υπέστη είναι πλέον η βασική προτεραιότητα των κατοίκων στο Ντράφι. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ενεργοποίηση όλων των συντοπιτών μας, η εθελοντική προσφορά εμπειρογνωμόνων-κατοίκων (νομικών, μηχανικών, γεωτεχνών, περιβαλλοντολόγων, γεωπόνων, κ.α.) είναι απόλυτα αναγκαία. Αντιπλημμυρικά έργα, διαχείριση των ομβρίων, καθαρισμός οικισμού και ρεμάτων και πολλά άλλα πρέπει να εκτελεστούν προσεκτικά και σχεδιασμένα. Το «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας με κάθε αρμόδιο θεσμό.

Ο οικισμός Ντράφι και η Πεντέλη θα γίνουν και πάλι πράσινα!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα