25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Αχαρνών: Αλλάζει(;) το σήμα STOP στη συμβολή Φιλαδελφείας & Κωνσταντινουπόλεως (Γέφυρα)

Δήμος Αχαρνών: Αλλάζει(;) το σήμα STOP στη συμβολή Φιλαδελφείας & Κωνσταντινουπόλεως (Γέφυρα)

Προς αλλαγή το STOP στη συμβολή Φιλαδελφείας & Κωνσταντινουπόλεως (Γέφυρα)

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αχαρνών, προτείνεται η αλλαγή της υφιστάμενης προτεραιότητας με την τοποθέτηση της πινακίδας τύπου STOP επί της Φιλαδελφείας μεν, αλλά στην κατεύθυνση από Ν. Φιλαδέλφεια προς Κέντρο Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι εισηγητική και για την τελική αλλαγή της υφιστάμενης προτεραιότητας θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών.

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αχαρνών αναφέρει:
Κατόπιν του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται πάγια, στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Κωνσταντινουπόλεως (βόρειος κλάδος), στη θέση της γέφυρας στο Κ. Μενίδι, η Υπηρεσία προτείνει την αλλαγή της υφιστάμενης προτεραιότητας με την τοποθέτηση της πινακίδας τύπου Ρ-2 : STOP επί της Φιλαδελφείας μεν, αλλά στην κατεύθυνση από Ν. Φιλαδέλφεια προς Κέντρο Αχαρνών .

Η αλλαγή αυτή προτείνεται κυρίως λόγω της γεωμετρίας και της υψομετρίας της συμβολής.

Στην υφιστάμενη κατάσταση , τα οχήματα αναγκάζονται να παραμένουν μποτιλιαρισμένα για αρκετή ώρα σε ανηφόρα (κρέμασμα), προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην διασταυρούμενη κίνηση (Φιλαδελφείας ανωφέρεια προς γέφυρα)

Εκτός των ΙΧ και δικύκλων, διέρχονται και λεωφορεία που επίσης αναγκάζονται να παραμένουν αρκετή ώρα επί της ανωφέρειας. (άποψη του εν λόγω STOP στο πέρας της ανωφέρειας για τα οχήματα που επιθυμούν αριστερή στροφή).

Η νέα πρόταση θα διευκολύνει και την ανεμπόδιστη κίνηση όχι μόνο αυτών που έρχονται από το κέντρο των Αχαρνών αλλά και αυτών που έρχονται από Αττική Οδό και Αγ. Αναργύρους μέσω της Λ. Αθηνών. Λεωφορειακές γραμμές ΟΑΣΑ διέρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις και θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του

Δείτε την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αχαρνών

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα