21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Δύναμη Ανάπτυξης» Ανδρέας Βασιλόπουλος: Ο Σάββας Ιωαννίδης μιλά για όλα και για...

«Δύναμη Ανάπτυξης» Ανδρέας Βασιλόπουλος: Ο Σάββας Ιωαννίδης μιλά για όλα και για όλους

Πίνοντας καφέ με τον Σάββα Ιωαννίδη υπ. Δ.Σ. Ραφήνας, βγήκε αβίαστα συνέντευξη καθώς η συζήτηση όπως είναι φυσικό περιστρεφόταν μεταξύ των επικείμενων εκλογών, του απερχομένου δημάρχου και του επερχόμενου Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Χειμαρρώδης όπως πάντα ο Σάββας Ιωαννίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας στο ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ανάπτυξης» του υπ. Δημάρχου Ρ-Π Ανδρέα Βασιλόπουλου, δέχτηκε να μας απαντήσει σε απλές αλλά ουσιαστικές ερωτήσεις που του κάναμε, πίνοντας ένα καφέ και μάλιστα στα γρήγορα.

Ερ. Τι σας ανάγκασε κε Ιωαννίδη να εκτεθείτε στις δημοτικές εκλογές αν και διατηρείτε κατάστημα στη Ραφήνα;

Γέλιο… Δεν με ανάγκασε κάποιος. Μπήκα κατ’ επιλογή. Ας σοβαρευτούμε όμως. Μια πόλη σε ελεύθερη πτώση. Αυτό με ανάγκασε. Μια τοπική αγορά που πεθάνει. Ένα κέντρο αφιλόξενο προς τους πολίτες του και τους επισκέπτες. Καμία πρόληψη για ανθρώπους ΑμεΑ και για γονείς με παιδιά.

Η ενασχόληση με τα κοινά λοιπόν ήταν μονόδρομος. Αν όχι εγώ τότε ποιος; Ποιος περιμένω να με σώσει; Άνθρωποι που δεν ξέρουν καν τι είναι το επιχειρείν; Άνθρωποι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις; Άνθρωποι που δεν ξέρουν καν τις ανάγκες των ΑμεΑ;

Πρώτος λοιπόν εγώ βγαίνω μπροστά. Ξέρετε, ο Αριστοτέλης είχε πει: Εάν δεν ασχοληθείς εσύ που είσαι άξιος και σωστός με τα κοινά, τότε ένας λιγότερο άξιος άνθρωπος από εσένα θα πάρει την θέση σου και θα βλάψει την πόλη. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα βιώνουμε στο πετσί μας. Ελπίζω να κάλυψα την ερώτηση σας.

Ερ. Για ποιο λόγο επιλέξατε τον Ανδρέα Βασιλόπουλο;

Λέει λίγα και κάνει πολλά. Κάνει δράσεις στοχευμένες, με πολύ θετικό αποτέλεσμα και αντίκτυπο στην κοινωνία.

Θυμίζω το Job2day. Μια δράση που δεν είχε ξανά γίνει ΠΟΤΈ στην ανατολική Αττική. Άνθρωποι βρήκαν δουλειά, από τον Μαραθώνα έως τον Γέρακα. Ταυτόχρονα επιχειρηματίες βρήκαν εργαζόμενους που τόσο πολύ ανάγκη τους είχαν. Αυτό δεν ήταν προεκλογικά λόγια. Ήταν δράση προς το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό ήρθε για να μείνει εφόσον είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή.

Θυμίζω τα βλαστικά. Με θρυμματιστές πήρε δωρεάν τα κλαδιά (που πληρώνουμε τώρα στους δήμους αρκετά χρήματα) και τα έκανε κομπόστ. Εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων, ρύπανσης και χρόνου.

Επιδοτήσεις προς όλους τους εμπόρους τόσο το 2018 όσο και την περίοδο του covid. Νοιάζεται για τον άνθρωπο.. Επίσης είναι άνθρωπος με υψηλές αξίες, μεθοδικός και πολύ εργατικός. Έχει στο επίκεντρο του το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ. Ένας τέτοιος άνθρωπος, ναι, είναι στα πρότυπα που θέλω να συνεργάζομαι και να είμαι κοντά του.

Ερ. Πως φαντάζεστε το μέλλον της Ραφήνας; Ποιο το όραμά σας για το δήμο;

Καταρχάς πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Αυτήν την στιγμή ο δήμος συνολικά δεν έχει καμία ταυτότητα. Πάνω σε αυτήν την ταυτότητα θα γίνει και η σωστή στοχευμένη ανάπτυξη. Προς το παρόν είμαστε η Κόστα της Αττικής και το αφήγημα που υπάρχει είναι φέρνουμε προαστιακό και Αττική οδό για να εξυπηρετούμε καλύτερα το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Καμία ταυτότητα.

Η πόλη φωνάζει για πεζόδρομο. Όχι έναν, αλλά πολλούς. Πάρκινγκ που να εξυπηρετούν τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Δημοτική αστυνομία που να επιβάλει τον νόμο παντού. Δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τους οικισμούς και να συνδέει το κέντρο με αυτούς. Ανάπτυξη θαλάσσιων και όχι μόνο, δραστηριοτήτων.

Έχουμε βουνό και θάλασσα. Από τους λίγους δήμους που διαθέτουν αυτό το προσόν και δυστυχώς δεν το αξιοποιούμε. Μπορώ να μιλάω ώρες για τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε έναν δήμο πραγματικά σύγχρονο. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Ερ. Μιλήστε μας για την τοπική αγορά της Ραφήνας.

Ήρθα στην αγορά της Ραφήνας το 2009. Τότε ήταν η πιο πλούσια και φημισμένη αγορά. Για να βρω το κατάστημα που είμαι τώρα, έψαχνα δύο χρόνια. Τα ενοίκια ήταν πραγματικά πολύ υψηλά. Νοέμβριο του 2009 κατάφερα και έκλεισα το κατάστημα και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε το ταξίδι.

Που να ξέραμε τι θα ακολουθήσει. Τρία μνημόνια, capital controls covid και μια φονική πυρκαγιά. Βάζω σε όλα αυτά και την συστηματική απαξίωση του δήμου για στήριξη της τοπικής αγοράς αλλά και το λιμάνι που μεγαλώνοντας δυσανάλογα σε σχέση με την πόλη ήρθε και μας έπνιξε, μας μετέτρεψε όπως προ είπα στην Κόστα της Αττικής.

Με αυτά και τόσα άλλα, η αγορά μαραζώνει.

Η αίγλη των προηγούμενων ετών χάθηκε. Τα καταστήματα έκλεισαν και πλέον ελάχιστοι σοβαροί άνθρωποι κοιτάνε να επενδύουν στην πόλη. Αυτό είναι και το στοίχημα. Να ξαναφέρουμε ζωή στη πόλη. Φτιάχνεις πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Υποδομές και ομορφαίνεις την αγορά. Την κάνεις θελκτική ώστε ο άλλος να θέλει να την επισκεφτεί αλλά κυρίως να την περπατήσει.

Κάνεις στοχευμένες δράσεις και events ώστε να γνωρίσεις στον κόσμο την νέα ταυτότητα της πόλης και τότε…ως δια μαγείας ξεκινάει κάτι να ανθίζει. Όλα αυτά θέλουν μυαλό, θέληση και στόχο. Τώρα τι από όλ’ αυτά έχουμε με τους σημερινούς, το καταλαβαίνουμε όλοι και κυρίως το βιώνουμε.

Ερ. Θεωρείτε ότι η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου μπορεί να βελτιώσει ή να εξαλείψει προβλήματα ετών; Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ένας τόσο φιλόδοξος στόχος;

Ναι, ναι, ναι.  Για έναν και μοναδικό λόγο. Ο Ανδρέας έχει όραμα, έχει γνώσεις και είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τον σχεδιασμό διοίκησης που έχει καταρτήσει σε βάθος 5ετίας. Επιπλέον είναι ο μόνος που δεν έχει πολιτικές και άλλες αγκυλώσεις. Έχει επιλέξει να πλαισιωθεί από ικανούς συνεργάτες καθένας στον τομέα του.

Αυτοί που οδήγησαν την Ραφήνα και το Πικέρμι σε αυτό το χάλι, έρχονται τώρα να το παίξουν σωτήρες της. Ο Αϊνστάιν είχε δώσει τον ορισμό της παράνοιας. Να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα