17.1 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕ. Μπουρνούς: Απολογισμός "Παθών" των πολιτών απ’ τη νέα Δημοτική Αρχή...

Ε. Μπουρνούς: Απολογισμός “Παθών” των πολιτών απ’ τη νέα Δημοτική Αρχή – Άποψη Α. Ραγκούση

Ενδιαφέρουσα άποψη – παρέμβαση επί του διαμορφωμένου τοπικού σκηνικού της Αγγελικής Ραγκούση: […] Ένας ολόκληρος πληθυσμός του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου παρακολουθεί έκπληκτος την εξέλιξη των επιλογών του, μη μπορώντας να πιστέψει πως η απογοήτευση των προσδοκιών του περί αλλαγής πλεύσης του δήμου σε μόλις 4 μήνες, αντικατέστησε την ευφορία των πρώτων ημερών της επικράτησης Τσεβά […] Επιβεβαιώνεται σήμερα η ρήση «μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ευχή όλων, μια και αυτή η δημοτική αρχή έχει μπροστά της πέντε παρά κάτι χρόνια, να… (περισσότερα στο άρθρο)

Η μη ικανότητα της δημοτικής αρχής Τσεβά να διαχειριστεί σοβαρά θέματα με αιχμή την καθημερινότητα, δίνει το δικαίωμα στον τέως δήμαρχο να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο με παρεμβάσεις επί παντός επιστητού που κατά γενική ομολογία έχουν βάση. Επί αυτού του πρωτόγνωρου, για τ’ αυτοδιοικητικά δεδομένα, πεδίου η δημοτική αρχή Τσεβά, μη δυνάμενη ν’ απαντήσει έμπρακτα, σιωπά.

Φαύλος κύκλος

Μόνη απάντηση οι ειρωνικές επιθέσεις μιας δημάρχου παντελώς ανίδεης επί παντός επιστητού, αντιδημάρχων αμήχανων ως προς την  επαρκή εκτέλεση  των καθηκόντων τους, σύμβουλοι της πλειοψηφίας που δεν γνωρίζουν και παραμένουν απλοί παρατηρητές των γεγονότων, μια πρόεδρος του Δ.Σ. που έχει απογοητεύσει και τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της – το μόνο που φρόντισε είναι η «φίμωση» των ερωτήσεων στην αντιπολίτευση – ένας συν-δήμαρχος (Ξηντάρας) εξ’ ίσου αδαής όσο η κ. Τσεβά – για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα έρχεται στη θέση της αντιπολίτευσης και κάνει ερωτήσεις στη δήμαρχο σε συνεδρίαση του Σώματος – κι οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού πλειοψηφούντες σύμβουλοι να μην τολμούν να επέμβουν φοβούμενοι μην κατηγορηθούν για υπονόμευση της Τσεβά.

Προσδοκίες του κόσμου αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες

Απ’ την άλλη ένας ολόκληρος πληθυσμός του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου παρακολουθεί έκπληκτος την εξέλιξη των επιλογών του, μη μπορώντας να πιστέψει πως η απογοήτευση των προσδοκιών του περί αλλαγής πλεύσης του δήμου σε μόλις 4 μήνες, αντικατέστησε την ευφορία των πρώτων ημερών της επικράτησης Τσεβά με τη σημαντικότατη βοήθεια Βασιλόπουλου – Τερζοπούλου, τις όποιες προεκλογικές συμφωνίες με τους οποίους «πούλησε» η πολυπράγμων κ. Τσεβά και οι συν αυτής υπογράφοντες τις συμφωνίες.

Θλιβερό αποτέλεσμα

Επιβεβαιώνεται σήμερα η ρήση «μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ευχή όλων, μια και αυτή η δημοτική αρχή έχει μπροστά της πέντε παρά κάτι χρόνια, να αφήσει τις ειρωνείες προς τους ηττημένους και την έπαρση της εξουσίας, ας κάνει εντατικά μαθήματα εκμάθησης των θεμάτων και επιλογής των σωστών πρακτικών  κι επιτέλους ας ακούσουν συνετές φωνές που δίνουν λύσεις σ’ επιμέρους προβλήματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου Μπουρνούς

Αποστολή απολογισμού ενόψει σχετικής προσχηματικής συζήτησης στο ΔΣ από την σύγχρονη πολιτεία- συνεργασία ενεργών πολιτών

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα, η αρχή της εβδομάδας των Παθών του Κυρίου για την εκκλησία μας,  αλλά συνεχίζεται  αυτοδιοικητικά η περίοδος των “παθών” για το δήμο Ραφήνας Πικερμίου, που έχει αρχίσει εδώ και 4 μήνες.
Η επιλογή της ημέρας για τον προσχηματικό αλλά και τυπικά  υποχρεωτικό απολογισμό ανά δίμηνο της νέας  δημοτικής αρχής, δεν είναι προφανώς η καλύτερη δυνατή, αλλά και το περιεχόμενο της αντιστοιχεί σε προσχηματικό “τελετουργικό”  που κινείται μακριά από τις ανάγκες των πολιτών.
Η καθημερινότητα των “παθών” των πολιτών το δίμηνο που πέρασε απεικονίζεται στις 5 παρακάτω συνοπτικές περιγραφές που οδηγούν καθημερινά στην “σταύρωση” των πολιτών.
Επιλέγουμε την περίοδο αυτή,  την δική μας εστίαση στην απολογιστική αυτή αναφορά να την κάνουμε δημόσια προς τους πολίτες, για να θυμίσουμε σε όλους πόσο μακριά κινείται η νέα δημοτική αρχή από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Ας αναζητήσει η νέα δημοτική αρχή τις απαντήσεις στις  παρακάτω διαπιστώσεις που υπάρχουν στη σκέψη κάθε πολίτη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

1. Αποδεδειγμένη δυσλειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας με αποτέλεσμα μια λιγότερη καθαρή πόλη από  αυτή που επιθυμούν οι πολίτες και συγκριτικά κατώτερη  από αυτή που αφήσαμε πίσω μας , ενώ ταυτόχρονα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου οι θημωνιές ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια σε κάθε δρόμο, σε κάθε οικισμού του τόπου μας, αυξάνοντας την επικινδυνότητα. Συγχρόνως η δημοτική αρχή  οδηγεί από ανικανότητα, σε κατάρρευση την προσπάθεια ανακύκλωσης των πολιτών, αφού έχει παρατητηρηθεί συμβατικά απορριμματοφόρα να συλλέγουν  μπλε κάδους ανακύκλωσης.
2. Επιπροσθέτως τα απορριμματοφόρα οχήματα  βρίσκονται  ακόμα εκτός του αδειοδοτημένου σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και τα οποία μπορεί να παρατηρήσει κάποιος καθημερινά στο χώρο στάθμευσης δίπλα στο κοιμητήριο  Ραφήνας, . Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει συνειδητά η δημοτική αρχή  τον κυκλοφοριακό φόρτο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και δίπλα σχολικές μονάδες.
Ταυτόχρονα τα οχήματα – πλυντήρια κάδων έχουν τεθεί ακατανόητα σε ακινησία και οι κάδοι αναδύουν πλέον  δυσάρεστες  μυρωδιές που εντείνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας.
3. Κάποιοι – και δεν εξαιρείται η νέα δημοτική αρχή- συνεχίζουν εμμονικά να βλέπουν μυωπικά ως “πρόβλημα” την εγκατάσταση  εργοταξίου της αναδόχου εταιρείας  για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικου έργου της διευθέτησης και ανάπλασης του Μεγάλου ρέματος Ραφήνας, ενώ οι ίδιοι έχουν μεταφέρει τον στόλο των οχημάτων του δήμου στο κέντρο της πόλης επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό φόρτο και ταυτόχρονα συνειδητά καθυστερούν  την εξέλιξη του έργου μη δίνοντας εγκρίσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών.
4. Προσπαθούν σε δύσκολες οικονομικά εποχές για τα νοικοκυριά να περάσουν αυξήσεις στις χρεώσεις υπηρεσιών προς τους πολίτες, αρχίζοντας από αύξηση 25% στην αγορά οικογενειακών τάφων με αποφάσεις συλλογικών οργάνων.
5. Αποδεδειγμένη στασιμότητα στις πολεοδομικές μελέτες στις περιοχές Πανόραμα- Σκαλοπάτι- Άγιος Χαράλαμπος, Διασταύρωση και Πικέρμι που είχαμε ξεκινήσει ως δημοτική αρχή.

Σε αναμονή των απαντήσεων του “απολογιστικού της έργου ” για να αντιληφθούμε όλοι μας  την πραγματική  διάρκεια του χρόνου των “παθών” για το δήμο μας.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και μια πραγματική αυτοδιοικητική ανάσταση  για τον τόπο μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα