18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕμβολιασμός κατ’ οίκον σε Ρ-Π: Έγκυρη πληροφόρηση από Μ. Θεμιστοκλέους v/s ...

Εμβολιασμός κατ’ οίκον σε Ρ-Π: Έγκυρη πληροφόρηση από Μ. Θεμιστοκλέους v/s παραπληροφόρηση δημοτικής αρχής Μπουρνούς

Μεγάλη σύγχυση προκάλεσε σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής Ραφήνας-Πικερμίου όπου αναφερόταν:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Υγείας, για εμβολιασμό κατ’ οίκον, θα διαθέτει στο εξής όχημα και οδηγό ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό θα διατίθεται από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν  να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας μέσω του οποίου θα κλείνονται τα ραντεβού».

Μετά την καταφανή γκάφα του εν λόγω δελτίου τύπου, όπου αναφέρεται ότι «το εξειδικευμένο προσωπικό θα διατίθεται από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας» κι επιπλέον τα ραντεβού θα κλείνονται απ’ το Κ.Υ. Ραφήνας, (άραγε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Κ.Υ.;) έρχεται δεύτερο δελτίο τύπου μέσω του οποίου η δημοτική αρχή προσπαθεί να «διασκεδάσει» την σύγχυση και την αναστάτωση που προκάλεσε, με περαιτέρω διευκρινήσεις, οι οποίες ωστόσο επιτείνουν το πρόβλημα της παραπληροφόρησης που έρχεται απ’ ευθείας απ’ την δημοτική αρχή με τον πλέον επίσημο τρόπο, όπως είναι τα δελτία τύπου.

Στο δεύτερο αναφέρεται:

«Μετά από νεότερη ενημέρωση θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον αφορά αποκλειστικά και μόνο ανθρώπους που είναι ανήμποροι, ή είναι κλινήρεις ή έχουν πρόβλημα μετακίνησης.

Παράλληλα οι υγειονομικές μονάδες θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να προετοιμαστούν επιχειρησιακά για να μπορέσουν να οργανώσουν και να διεκπεραιώσουν ασφαλώς και απρόσκοπτα το εν λόγω πρόγραμμα.

Για την ακριβή έναρξη του προγράμματος θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Υπεύθυνη ενημέρωση για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Αν η δημοτική αρχή Μπουρνούς παρακολουθούσε την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, θα είχε ακούσει χτες Δευτέρα 19 Ιουλίου τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να λέει ότι:

«Από σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και να προγραμματιστεί το ραντεβού τους».

Με την διευκρίνιση ότι: «ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνεται είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από τις κινητές μονάδες της επιχείρησης “Ελευθερία”, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson».

Επίσης, πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον στις απομακρυσμένες περιοχές.

Όσο κι αν οι ψαγμένοι πολίτες Ραφήνας-Πικερμίου έχουν συνηθίσει στην παραπληροφόρηση Μπουρνούς σε όλα τα θέματα που αφορούν μεγάλα έργα υποδομής που προχωρούν βάση κυβερνητικών αποφάσεων, αυτή τη φορά η ανευθυνότητα ξεπέρασε τα όρια σε ένα ευαίσθητο θέμα όπως η εμβολιαστική προσπάθεια, κάτι που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα