16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕπιμένει να στοχοποιεί καθηγητή του ΓΕΛ Ραφήνας ο κος Μπουρνούς

Επιμένει να στοχοποιεί καθηγητή του ΓΕΛ Ραφήνας ο κος Μπουρνούς

Ε΄ ΕΛΜΕ: Όσο και αν δεν αρέσει στο Δήμαρχο, ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι απλά η μετάδοση της ύλης. Ο παιδαγωγικός του ρόλος και το χρέος του είναι να συμβάλλει καθημερινά στην καλλιέργεια αξιών, ευαισθητοποίησης, γνώσης των μαθητών του για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως περιβάλλον, πολιτισμός, τέχνη, παιδεία

Παρά την έγγραφη καταγγελία της Ε΄ΕΛΜΕ «για την απαράδεκτη επίθεση και στοχοποίηση του συναδέλφου καθηγητή του ΓΕΛ Ραφήνας Αντώνη Λαζαρή από τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς», Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ αν. Αττικής εγκαλεί τον δήμαρχο Ρ-Π ν’ ανακαλέσει ανάρτησή του που στοχοποιεί συνάδελφό τους εκπαιδευτικό! ο δήμαρχος επιμένει να επιτίθεται εναντίον του κου Λαζαρή σε εκπομπή τοπικού ΜΜΕ, ακόμα και σε θέματα διδασκαλίας.

Στην εν λόγω εκπομπή χωρίς ν’ αναφέρει το όνομά του φωτογραφίζει τον κο Λαζαρή λέγοντας: «… ο ίδιος καθηγητής, την περασμένη Κυριακή (αναφέρεται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της διάσωσης του Μ. Ρέματος Ραφήνας), έπρεπε να τον δείτε, που έκανε μάθημα περί Μεγάλου Ρέματος, περί διάσωσης του Μεγάλου Ρέματος, σε 42 άτομα στο Πάρκο Καραμανλή” κάτι βέβαια που δεν είναι παράνομο όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος.

Εν τούτοις συνέχισε ακάθεκτος: «όχι δεν απαγορεύεται αυτό, αλλά το ίδιο πράγμα κάνει και μέσα στην τάξη!», για να κάνει τη φοβερή διαπίστωση “Ε! και μάλλον μέσα στην τάξη μάλλον απαγορεύεται….ΕΓΩ αυτό λέω ότι απαγορεύεται εκτός αν μου πει κάποιος ότι επιτρέπεται. Ας μου πει κάποιος ότι επιτρέπεται!»

Ως απάντηση στον κο Μπουρνούς το απόσπασμα απ’ την καταγγελία της Ε΄ΕΛΜΕ που αναφέρει: «Επίσης όσο και αν δεν αρέσει στο Δήμαρχο, ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι απλά η μετάδοση της ύλης. Ο παιδαγωγικός του ρόλος και το χρέος του είναι να συμβάλλει καθημερινά στην καλλιέργεια αξιών, ευαισθητοποίησης, γνώσης των μαθητών του για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως περιβάλλον, πολιτισμός, τέχνη, παιδεία, ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για μια κοινωνία ανθρώπινη, αλληλέγγυα, ισότιμη και δίκαιη».

Συνεχίζει (Μπουρνούς) ακάθεκτος: «…Δεν απαγορεύω σε κάποιον να είναι οικολόγος. Απαγορεύω, όχι απαγορεύω, στηλιτεύω – αυτή είναι η πραγματικότητα – κάποιον να χρησιμοποιεί μια άλλην ιδιότητά του – π.χ. εγώ μπορεί να χρησιμοποιήσω την ιδιότητά μου να κάνω bullying  σε ένα πολίτη. Είναι σωστό αυτό; Όχι δεν είναι σωστό επειδή είμαι δήμαρχος, να τον κυνηγάω, πρέπει να εφαρμόζω το δίκαιο. Επομένως ο καθηγητής πρέπει να μένει στο εκπαιδευτικό του έργο, ως πολίτης βέβαια μπορεί να έχει τις απόψεις του, να τις διαδηλώνει τις απόψεις του και να πηγαίνει να ψηφίζει ότι θέλει, αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται διαδήλωση των πολιτικών πεποιθήσεων κάποιου μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα!” 

Κι εδώ έρχεται η πιο σοβαρή καταγγελία εναντίον του καθηγητή, που το μόνο του αμάρτημα είναι να αγωνίζεται με πλήθος συμπολιτών του διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, υπέρ της σωτηρίας ενός σπάνιου οικοσυστήματος, εναντίον της καταστροφής του μοναδικού ανοικτού ποταμού που έχει απομείνει στην Αττική και εναντίον ενός δημάρχου που υποστηρίζει τον εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και την μετατροπή του σε ανοιχτό οχετό.

Με απίστευτη ελαφρότητα ο δήμαρχος σε ερώτηση αν υπονοεί ότι ο καθηγητής κάνει προπαγάνδα, απαντά: “Δεν το υπονοώ, το λέω σαφέστατα. Και είναι γνωστό. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι εξαιρετικός σαν άνθρωπος. Μπορεί να είναι αγαπητός. Μπορεί να βάζει καλούς βαθμούς στα παιδιά. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που λέω….και μένα αν ένας καθηγητής μου έβαζε καλούς βαθμούς θα τον αγαπούσα πολύ. Καλά κάνουνε και τον αγαπάνε” δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η ειρωνεία απ’ τα λόγια του κου Μπουρνούς

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ στο 26:41

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα