18.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓια παραπληροφόρηση κατηγορεί η δημοτική αρχή Μπουρνούς τοπική σύμβουλο Δ.Κ. Πικερμίου

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί η δημοτική αρχή Μπουρνούς τοπική σύμβουλο Δ.Κ. Πικερμίου

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι προσπαθώντας να δείξουν “εγρήγορση”  προβαίνουν σε δήθεν  “πρωτοβουλίες”, οι οποίες απλώς επιβεβαιώνουν το “βάθος” δουλειάς και προγραμματισμού που γίνεται στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Συγκεκριμένα τοπική σύμβουλος- “εκ Ντραφιού ορμώμενη”- προώθησε με πρωτοβουλία της στο τοπικό συμβούλιο Πικερμίου, θέμα σχετικό  με αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ “συστήνοντας” στο Δήμο μας την υποβολή πρότασης ένταξης σε χρηματοδότηση για αποκομιδή και διαχείριση βιοαποβλήτων.

Θεωρώντας θετικό στοιχείο τη γνώση, πληροφορούμε τους πολίτες και την συγκεκριμένη σύμβουλο, ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου από 10 Οκτωβρίου 2018 έχει υπογράψει σχετική προγραμματική σύμβαση με ΕΔΣΝΑ, Δήμο Μαρκοπούλου, δήμο Παιανίας και δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας για τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιο-Αποβλήτων(ΜΕΒΑ) ύψους 13,5 εκ ευρώ, που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

Η μονάδα αυτή έχει στόχο και σκοπό την αποκομιδή βιο-αποβλήτων από όλες τις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με ιδιώτη ανάδοχο και την κομποστοποίηση των φυτικών υπολειμμάτων, με μείωση του σημερινού λειτουργικού κόστους κατά 50% και διανομή στους κατοίκους μέρους του παραγόμενου compost.

Επειδή η παραπληροφόρηση    δεν μπορεί να κυριαρχεί στην τοπική μας κοινωνία δίνουμε συνημμένα αντίγραφο της ήδη υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης προς ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθεί η σύμβαση για από κοινού Τ.Ε.Β.Α. που υπογράφηκε απ’ τους δήμους

ΣΥΜΒΑΣΗ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα