21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗH ΜΕΛΙΣΣΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

H ΜΕΛΙΣΣΑ, ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Εσπερίδα με θέμα «Το Μέλι, η Κοινωνία, της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος» διοργανώθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι του Κτήματος για τα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα της περιοχής.

Στην εσπερίδα διακεκριμένοι επιστήμονες – ομιλητές αναφέρθηκαν στην ιστορία του μελιού στον ελλαδικό χώρο, στον τρόπο παραγωγής του, στην οργάνωση του τομέα της μελισσοκομίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ανέπτυξαν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού (μεγάλη διατροφική αξία) και των παραγώγων του (κερί κλπ.), τη λειτουργία της κοινωνίας της μέλισσας αλλά και την προοπτική της μελισσοκομίας ως επαγγελματική διέξοδο. Συγκεκριμένα, μίλησαν ο Δρ Νίκος Κατσαρός – επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για το Μέλι και τα Προϊόντα της Μέλισσας στη Μεσογειακή Διατροφή, η Δρ. Ελένη Κολοκοτρώνη από τη Δ/νση Μελιού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι, ο Νίκος Εμμανουήλ – Καθηγητής Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη Μελισσοκομία ως μια επαγγελματική διέξοδο στην κρίση και ο Βασίλης Γκρίτσαλης από την Αρκαδική Μελισσοκομία για την Κοινωνία της Μέλισσας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χρυσάνθη Καπετανοπούλου καθώς και οι υπάλληλοι της Δ/νσης Ανδρέας Μπέκας, Μαρία Στεφανοπούλου και Ειρήνη Τσάλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, έκανε ξεχωριστή αναφορά στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τομέα του μελιού ειδικότερα. Ήδη η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει οργανώσει ημερίδες – σεμινάρια για την ενημέρωση των μελισσοκόμων αλλά και για την εκπαίδευση νέων αγροτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο επάγγελμα του μελισσοκόμου. Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου δήλωσε ότι με την έλευση της νέας χρονιάς, θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα νέα προγράμματα που θα υλοποιηθούν για τη στήριξη όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα αλλά και τα κίνητρα που θα δοθούν για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και την αύξηση του αριθμού των αγροτών – παραγωγών, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής για την αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα συνολικά στην Αττική.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα