21.2 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΗ διαρχία δοκιμάστηκε στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και καταδικάστηκε

Η διαρχία δοκιμάστηκε στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και καταδικάστηκε

Η φράση που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απ’ την συνένωση Τσεβά – Ξηντάρα «Τώρα για πρώτη φορά θ’ αντιπροσωπεύεται το Πικέρμι ισότιμα με την Ραφήνα» υποθάλπει τον διαχωρισμό των δύο δημοτικών κοινοτήτων…

Ιστορίες του παρελθόντος που έχουν σχέση με την έκβαση μιας πολιτικής απόφασης, αφήνουν το αποτύπωμά τους είτε θετικό είτε αρνητικό. Το παρελθόν διδάσκει ώστε να μην επαναλαμβάνονται λάθη με οδυνηρές συνέπειες.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έζησε τη διαρχία (Πιστικίδης – Μπουρνούς). Έζησε την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων που ξεκίνησε απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση. Έζησε το αποτέλεσμα μετά την παραίτηση Πιστικίδη και την ανάληψη καθηκόντων Μπουρνούς. Έζησε την απομάκρυνση Δουβίτσα (ήταν στην ομάδα Πιστικίδη) απ’ την προεδρία του ΔΟΠΑΠ. Έζησε μετέπειτα την επανεκλογή Μπουρνούς λόγω πολυδιάσπασης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Έζησε και ζει την χειρότερη διοίκηση του δήμου απ’ τον Μπουρνούς.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η συνένωση Τσεβά – Ξηντάρα, για την οποία δεν ξέρουμε καν τις συμφωνίες που έχουν γίνει, φαντάζει περισσότερο επιζήμια απ’ ότι περιμένει ο παρατηρητής των εξελίξεων.

Η φράση που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απ’ την συνένωση Τσεβά – Ξηντάρα «Τώρα για πρώτη φορά θ’ αντιπροσωπεύεται το Πικέρμι ισότιμα με την Ραφήνα» υποθάλπει τον διαχωρισμό των δύο δημοτικών κοινοτήτων, κάτι (ομοιογένεια) που με πολύ κόπο κτίστηκε, απ’ την πρώτη θητεία Χριστόπουλου ως δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, μέχρι και σήμερα επί θητείας Μπουρνούς.

Και μόνο αυτή η φράση αρκεί για να προϊδεάσει και τον πλέον καλόπιστο πολίτη ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμβούλων των δύο παρατάξεων είναι αναπόφευκτος. Πολύ περισσότερο δε επειδή ούτε η κα Τσεβά ούτε ο κος Ξηντάρας, έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις που χρειάζονται ν’ αποσοβήσουν τις αντιπαραθέσεις.

Το παρελθόν και των δύο στην ενασχόλησή τους με την αυτοδιοίκηση είναι γνωστό στους πολίτες. Οπότε μη βιάζονται να πανηγυρίσουν ότι είναι νικητές, γιατί έχουν απέναντί τους ισχυρούς αντιπάλους. Από την μία πλευρά ο κ. Μπουρνούς, απ’ τον οποίο έφυγαν και οι δύο – η αντιδήμαρχος του Τσεβά επί πολλά χρόνια ψήφιζε κάθε απόφαση του κι ο υποψήφιος σύμβουλος Ξηντάρας όταν έδωσαν τα χέρια με τον Μπουρνούς και μετά ανέκρουσε πρύμναν για να γίνει δήμαρχος και κατέληξε συνοδοιπόρος με την Τσεβά.

Από την άλλη, ο κ. Βασιλόπουλος, μια σταθερή, διαχρονική, μετριοπαθής αντιπολίτευση με πάγιες θέσεις αρχών, προτάσεων και δράσεων, έχει συγκροτήσει μια δυνατή ομάδα άφθαρτων, εξειδικευμένων συμπολιτών που αγωνίζονται βάση του πλέον ολοκληρωμένου τεχνοκρατικού προγράμματος που έχει υπάρξει ποτέ για όλα τα μεγάλα ή μικρά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ένα πρόγραμμα που δεν διαθέτουν οι δύο συνοδοιπόροι Τσεβά – Ξηντάρας και υποκαθιστούν με συνθήματα και καλές προθέσεις χωρίς τεκμηρίωση και όραμα, για έναν δήμο που η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει αφήσει ανοχύρωτο, με μπαλώματα πελατειακών σχέσεων, αντιμέτωπο με μεγάλες σύγχρονες προκλήσεις που απειλούν να «καταπιούν» την Ραφήνα και το Πικέρμι, ισοπεδώνοντας την καθημερινή ζωή και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών στον οδοστρωτήρα ενός διαμετακομιστικού περάσματος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα