23.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ Μικρά…Ραφήνα (συνοικισμός) καθαρή από χιόνια – Λίγα βήματα πιο κει χιόνια...

Η Μικρά…Ραφήνα (συνοικισμός) καθαρή από χιόνια – Λίγα βήματα πιο κει χιόνια και στα ορεινά εγκλωβισμένοι και χωρίς ρεύμα

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σήμερα Τρίτη 25/1/2022

Η κομπορρημοσύνη κι ο εγωκεντρισμός της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, αγνοεί ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δεν είναι μόνο το κέντρο, που όπως διαπιστώσαμε έχει καθαριστεί τελείως. Είναι μια αχανής έκταση που ξεκινά απ’ την προέκταση του συνοικισμού, την Παλιά Ραφήνα (Νέο Σχέδιο), όπου κανείς δεν νοιάστηκε να καθαρίσει έστω τους κεντρικούς δρόμους των γειτονιών κι εκτείνεται απ’ την Δημοκρατίας και πέρα μέχρι τη Νταού, απ’ το Ν. Βουτζά έως το Ντράφι, απ’ τη Φλέμινγκ έως πάνω την Αρίωνος, εκεί όπου η πολιτική προστασία του δήμου ήταν και είναι απούσα.

Οι πολίτες αφέθηκαν στην τύχη τους

Οι δρόμοι των οικισμών και των γειτονιών της Ραφήνας και του Πικερμίου είναι απροσπέλαστοι, απλά επειδή… ο τοπάρχης με διθυράμβους έγραφε χτες στη σελίδα του στο FB: «Ανοίξαμε την Μαραθώνος μέχρι την Αγία Μαρίνα». Τη λεωφόρο Μαραθώνος συμπολίτες, η οποία αφενός είναι ευθύνη Πατούλη κι αφ’ αφετέρου εξυπηρετεί τους όμορους δήμους, ενώ το Πικέρμι και το Ντράφι είναι χωρίς ρεύμα από χτες επειδή, όπως δήλωσε πριν λίγο σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπεύθυνος της ΔΕΔΔΗΕ, «στο Πικέρμι όπως και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων για να αποκαταστήσουν τις βλάβες».

Ανύπαρκτη η πολιτική προστασία του δήμου στα ορεινά

Ενώ οι πολίτες Πικερμίου, Ντραφίου, Διώνης βιώνουν από χτες τη μοναξιά τους, αποκλεισμένοι σπίτια τους, ορισμένοι χωρίς ηλεκτρικό, κάποιοι συμπολίτες τους από χτες τείνουν χείρα βοηθείας ανακουφίζοντας απλές ανάγκες τους.

Σαν από μηχανής θεός κάτοικοι της ορεινής περιοχής, Βαγγέλης Θεοχαράκης, Κώστας Ξηντάρας, Ανδρέας Βασιλόπουλος κ.α., από χτες με τα μεγάλα οχήματα που διαθέτουν, απεγκλωβίζουν οδηγούς που έχουν «κολλήσει» στο χιόνι, προσπαθούν ν’ ανοίξουν δίοδο απλά ανεβοκατεβαίνοντας χιονισμένους δρόμους ώστε μετά να μπορούν να περάσουν οδηγοί και οχήματα πάνω στο πατημένο χιόνι, ακόμα μεταφέρουν προμήθειες οδηγών που άφησαν τ’ αυτοκίνητά τους επειδή δεν μπορούν να φτάσουν εποχούμενοι στα σπίτια τους.

Απλά πράγματα δηλαδή που όμως ανακουφίζουν τις ανάγκες ταλαιπωρημένων συμπολιτών τους, χωρίς να χρειάζονται φτυάρια, κασμάδες ή μηχανήματα. Που είναι άραγε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου, που είναι και Πικερμιώτης;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα