Με ελάχιστη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, Ε. Μπουρνούς, Π. Μπατάλης, Δ. Κατσουλάκης, Σ. Λουκάτος, Β. Μπουρνιάς, Κ. Παπαδοπούλου, κ. Χαραμής σύμβουλος δημοτικής ενότητας Ραφήνας, τριών τεσσάρων κατοίκων και φυσικά της Δημάρχου, συζητήθηκε το θέμα αυτόνομης προσφυγής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου εναντίον του Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ηχορύπανση και γενικότερα την ρύπανση του περιβάλλοντος απ’ την διέλευση των αεροσκαφών πάνω απ’ τη Ραφήνα.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου παραιτήθηκε απ’ την διεκδίκηση αιτημάτων σε συνεργασία με τους δύο όμορους Δήμους, Μαρκόπουλο και Σπάτα-Αρτέμιδα, καθώς διέγνωσε έστω και καθυστερημένα ότι θίγεται μονομερώς απ’ την υφιστάμενη χρήση των αεροδιαδρόμων του Διεθνούς Αεροδρομίου.
Ο νομικός κ. Γιάννης Κουγιουμτζόγλου ανέλαβε την καινούργια διαδικασία, ώστε να εξισορροπηθεί η κατάσταση της ρύπανσης με έμφαση στην ηχορύπανση, μεταξύ Αρτέμιδας και Ραφήνας, καθώς η υφιστάμενη χρήση ευνοεί κατάφορα τη Λούτσα, εις βάρος της Ραφήνας.
Στη συζήτηση ο κος Κουγιουμτζόγλου ανέλυσε τη διαδικασία χάραξης της αυτόνομης πορείας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ παράλληλα έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων για την συλλογή των απαραίτητων εγγράφων που θα στηρίξουν το αίτημα του δήμου.





