21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΙανουάριος (μέρος β΄): Πρώτος μήνας διοίκησης Τσεβά – Μ. Ρέμα, ΜΕΒΑ, το...

Ιανουάριος (μέρος β΄): Πρώτος μήνας διοίκησης Τσεβά – Μ. Ρέμα, ΜΕΒΑ, το άλλο πρόσωπο του… Ιανού

Ας λάβει υπόψη της η κα Τσεβά ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων εναντίον της εγκατάστασης ΜΕΒΑ θα είναι απείρως μεγαλύτερες απ’ αυτές που γίνονται για την καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος.

Στο 2ο μέρος αναφερόμαστε αποκλειστικά στις πολιτικές επιλογές Τσεβά που προβλημάτισαν «με το καλημέρα» της νέας διοίκησης. Στις πολιτικές αστοχίες και σε «χαμένες ευκαιρίες».  Σε κάποια κρίσιμα πολιτικά λάθη της δημοτικής αρχής Τσεβά που έδειξαν μια ανεπάρκεια να γυρίσει πραγματικά σελίδα ο Δήμος και μια ανησυχία για το δίδυμο «έπαρσης και ανασφάλειας», που δεν είναι καλός σύμβουλος για την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δημότες σε Ραφήνα και Πικέρμι.

Δεν προβληματίζει βεβαίως μόνο στάση της δημάρχου, αλλά και εκείνη των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των έμπειρων μεταξύ αυτών.

 Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Η νέα δήμαρχος όχι μόνο «ξέχασε» την προεκλογική συμφωνία της με την Εμμανουέλα Τερζοπούλου όσο αφορά την επαπειλούμενη καταστροφή του Μ. Ρέματος Ραφήνας, αλλά έβγαλε στην επιφάνεια το άλλο πρόσωπο της νέας δημάρχου ή μάλλον του εκτοπισμένου δημάρχου μέντορά της, καθώς φαινεται να ‘προστατευει’ τον εργολάβο εις βαρος της ασφάλειας των πολιτών, που ανέλαβε δράση ως καταστροφέας των πάντων.

Απ’ την άλλη ο μόνος που μένει σταθερός στην επιστημονική θέση του επί του επίμαχου θέματος, είναι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος αγωνιά για τα επακόλουθα και τον κίνδυνο που ελλοχεύει απ’ τη δράση των μηχανημάτων εντός της κοίτης του ρέματος. Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε για τον κίνδυνο λασποπλημμύρας  λόγω εκτεταμένης επιχωμάτωσης στην κοίτη του Μ. Ρέματος απ’ τον εργολήπτη, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος στη συνεδρίαση του Σώματος στα τέλη Ιανουαρίου, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφίες της κατάστασης.                                                                                                               Μ. Ρέμα Ραφήνας: Απειλή λασποπλημμύρας λόγω επιχωματώσεων

Για να αντιμετωπίσει μια απίστευτη ειρωνική επίθεση απ’ την δήμαρχο, που τον χαρακτήρισε ως πανεπιστήμονα πολλών ειδικοτήτων και στη συνέχεια παρά τα φωτογραφικά πειστήρια που είδαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να λέει ότι «έχει έρθει σε επικοινωνία με την Intrakat και δεν υπάρχουν επιχωματώσεις στην κοίτη».

Το αμίλητο νερό ο Ξηντάρας

Με τη πιο πάνω θέση της δημάρχου συμφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαφειρόπουλος (ούτε αυτός είδε τις επιχωματώσεις), ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ξηντάρας δεν μίλησε καθόλου.

Παρά ταύτα ο Ανδρέας προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για την υφιστάμενη κατάσταση στην κοίτη του Ρέματος, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση των ελεγκτών Περιβάλλοντος που κάλεσαν με κατεπείγον έγγραφο την παρέμβαση του εισαγγελέα.  Καταγγελία SOS Βασιλόπουλου για Μ. Ρέμα Ραφήνας – Κατεπείγοντα έλεγχο ζητούν οι ελεγκτές Περιβάλλοντος

ΜΕΒΑ

Καθόλου τυχαία η ολιγωρία της νέας δημάρχου στο θέμα της ΜΕΒΑ, παρά τον προεκλογικό σάλο που είχε προκαλέσει η αποκάλυψη της εν κρυπτώ και παραβύστω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 6 Οκτωβρίου 2020 για την εγκατάσταση διαδημοτικής Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων εντός των ορίων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και μάλιστα στο πιο προβεβλημένο σημείο του Πικερμίου, που μεθόδευσε ο απελθών δήμαρχος, και φέρει την υπογραφή της Δήμητρας Τσεβά.                                                        Αποκάλυψη Μπουρνούς: Η Τσεβά συναίνεσε ως πρόεδρος Ο.Ε. στην εγκατάσταση ΜΕΒΑ στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου! (βίντεο)

Πως λοιπόν να προχωρήσει (η Τσεβά) τάχιστα στην ανατροπή της καταδικαστέας απ’ την κοινωνία ανωτέρω απόφασης της Ο.Ε. όπως επιμόνως ζητά ο Ανδρέας Βασιλόπουλος;   Ψηλά στην ατζέντα Βασιλόπουλου το θέμα της ΜΕΒΑ στο Πικέρμι –Επιστολή προς την πρόεδρο του Δ.Σ. Ρ-Π

Άλλωστε είναι πλέον συνηθισμένη τακτική της κας Τσεβά ν’ αναιρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις, που μόνο σκοπό είχαν να της χαρίσουν την πολυπόθητη καρέκλα της εξουσίας.

Εν τούτοις παρά το βηματισμό χελώνας που ακολουθεί η δήμαρχος για να βάλει STOP στην κατασκευή ΜΕΒΑ στο Πικέρμι, οι κάτοικοι έχουν αυτοοργανωθεί ώστε να προσφεύγουν κατά του σχεδίου, με στόχο να μπλοκάρουν τα επόμενα βήματα – καθώς όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί – του ΕΔΣΝΑ.

Ξηντάρας – Βασιλόπουλος στη συνεδρίαση του Τ.Σ. Πικερμίου

Στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι, παρόντος και του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη θέση της δημοτικής αρχής που δια στόματος  του «συν-δήμαρχου» Κώστα Ξηντάρα υποστήριξε ότι: «το έργο πρέπει να ακυρωθεί γιατί είναι ακριβό», με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο να αντιτείνει: «Δηλαδή εάν ήταν φθηνό θα το θέλαμε; Δεν είναι αυτό το βασικό επιχείρημα που πρέπει να προτάξουμε!».

Ακολούθως ο Βασιλόπουλος ζητά ως μόνη λύση την ακύρωση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του 2020 που ουσιαστικά έφερε τη ΜΕΒΑ στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και να ασκηθεί πίεση στον ΕΣΔΝΑ για εκ νέου μελέτη χωροθέτησης κατάλληλου σημείου στα όρια και των τεσσάρων Δήμων που συμμετέχουν στο έργο.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις, το Τοπικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση ότι δεν θέλει τη ΜΕΒΑ στον Δήμο Ρ-Π και ζητά την  ακύρωση της επίμαχης απόφασης της Ο.Ε. του 2020 που έφερε τη ΜΕΒΑ στο Δήμο.

Οι λόγοι αναίρεσης της απόφασης για ΜΕΒΑ στο Πικέρμι!

1ο Η θέση που επελέγη είναι ακατάλληλη

2ο Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες δημόσιας ενημέρωσης επί του θέματος

3ο Η τέως διοίκηση Μπουρνούς έδρασε κρυφίως

4ο Ουσιαστικά η διοίκηση Μπουρνούς αιφνιδίασε τόσο την αντιπολίτευση του δήμου, όσο και τους κατοίκους, κάτι που της στοίχισε τον εξοστρακισμό της απ’ τα ηνία του δήμου

Στα σκοινιά η δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά

Παρά την απροθυμία της διοίκησης Τσεβά να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εμποδίσει την απευκταία εξέλιξη του έργου – τα παπαγαλάκια τιτιβίζουν για περίεργες διεργασίες – ο κλοιός γύρω της σφίγγει.  Οι πιέσεις αντιπολίτευσης και κατοίκων, αρχίζουν να γίνονται ασφυκτικές κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους κι όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που στηρίζουν την κατακριτέα στάση της δημάρχου.

ΥΓ. Ας λάβει υπόψη της η κα Τσεβά ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων εναντίον της εγκατάστασης ΜΕΒΑ θα είναι απείρως μεγαλύτερες απ’ αυτές που γίνονται για την καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα