21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚαταγγελία Γαρυφαλλάκη για ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας δημοτικής αρχής Μπουρνούς στο βουνό της...

Καταγγελία Γαρυφαλλάκη για ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας δημοτικής αρχής Μπουρνούς στο βουνό της Ραφήνας

Πυροπροστασία χωρίς σχεδιο στο παρά πέντε

Πυροπροστασία χωρίς σχεδιο στο παρά πέντε

Γράφει η Εύα Γαρυφαλλάκη*

Σήμερα, ημέρα Σάββατο 20/5/2023 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την πυροσβεστική μας υπηρεσία πριν 2 ημέρες και με πρωτοβουλία πυροσβέστη συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Αγίας Τριάδας προκειμένου να πάρουμε όσα μέτρα μπορούμε ως δημότες για το καλοκαίρι που ήδη αρχίζει. Στη συγκέντρωση ευρέθη και ο Δήμαρχος κ. Μπουρνούς ο οποίος δεν εγνώριζε κάτι σχετικό με τη συγκέντρωση, όπως ο ίδιος είπε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα από μέρους του Δήμου για την πυροπροστασία μας, μόνο που εμείς δεν τα βλέπουμε. Για να είμαστε σοβαροί τα μέτρα πυροπροστασίας (καθάρισμα από χόρτα στις άκρες των δρόμων, μεταφορά σπασμένων κλαδιών δένδρων, υποχρέωση απομάκρυνσης των κομμένων κλαδιών εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ, όπου αυτή επεμβαίνει για την προστασία των εναέριων καλωδίων της, και σειρά από μικροεπεμβάσεις στους δρόμους πολλοί των οποίων κλείνουν από τη βλάστηση, θα έπρεπε να έχουν αρχίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ οι δημοτικές μας αρχές.

Και επίσης δεν αρκεί αυτές οι εργασίες να έχουν υποτυπωδώς αρχίσει αλλά θα πρέπει ο καθαρισμός από όλα τα ανωτέρω να βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο για την πόλη, πράγμα το οποίο με τους ρυθμούς και την αναρχία που επικρατεί σήμερα, δυστυχώς ο δήμος μας αφήνει ανοχύρωτους . Αναρωτιέμαι δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την τραγωδία στο Μάτι όπου θρηνήσαμε τόσους αθώους; Όταν η Ραφήνα βρέθηκε στο μάτι του Κυκλώνα χωρίς οχήματα της πυροσβεστικής και με λάθος σχέδιο; Αφού η τροχαία έστελνε τους οδηγούς από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Μάτι και όχι στο δρόμο της επιστροφής για να απανθρακωθούν και όχι να σωθούν; Και εξακολουθούν οι άρχοντες με την ίδια αδιαφορία

Επισημαίνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ξεσκέπαστο φορτηγό, (θα έπρεπε να υπάρχει ένα σε κάθε περιοχή), που να περνά κατά τακτά χρονικά διαστήματα και να μαζεύει από τους δρόμους κλαριά δένδρων που πρέπει να απομακρυνθούν. Θα μπορούσε να οργανώσει ο Δήμος σε ιδιόκτητους χώρους να συνθλίβονται κλαδιά δένδρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πυρκαγιάς Χρήματα υπάρχουν, με το σωστό και υπεύθυνο σχεδιασμό μπορούν να απορροφηθούν υπέρ αυτών των έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής μας αλλά δυστυχώς καμία σοβαρή μέριμνα και κανένα σοβαρά εμπεριστατωμένο σχέδιο που να είναι άξιο να απορροφήσει τα κονδύλια που υπάρχουν και μένουν ανεκμετάλλευτα.

Επίσης η καραμέλα που λέει ότι οι δρόμοι μας είναι δάσος θα πρέπει να τελειώσει. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ.

Εύα Γαρυφαλλάκη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο  «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» με υπ. Δήμαρχο Ρ-Π τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα