16.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚραυγή αγανάκτησης κατοίκων Διώνης: Η περιβαλλοντική καταστροφή μέσω επιχωματώσεων συνεχίζεται…

Κραυγή αγανάκτησης κατοίκων Διώνης: Η περιβαλλοντική καταστροφή μέσω επιχωματώσεων συνεχίζεται…

Χρονιάρες μέρες, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2020 η δημοτική αρχή Μπουρνούς-Βασιλόπουλου, συνεχίζει ακάθεκτη την παράνομη(;) επίθεση κατά του περιβάλλοντος χώρου και μάλιστα δασωμένης περιοχής, στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Διώνης. Ο Σύνδεσμος Μονίμων κατοίκων Διώνης – περιοχής Α.Ο.Ο.Α. «Ωκεανίς» για άλλη μια φορά υψώνει φωνή αγανάκτησης για την αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής Μπουρνούς-Βασιλόπουλου που προχωρά σχεδιασμούς εις βάρος περιβάλλοντος και κατοίκων, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες που προκύπτουν απ’ αυτή την τακτική.

Βέβαια η εν λόγω απέλπιδα ενέργεια να δημιουργηθεί, έστω και χωρίς τήρηση των απαιτούμενων εκ του νόμου διαδικασιών, έχει στόχο την κάλυψη έλλειψης αθλητικών χώρων του δήμου, λόγω της παραχώρησης του πάλαι ποτέ αθλητικού κέντρου Ραφήνας στην περιοχή Διάκου Μάντρες για την κατασκευή Παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου  χωρίς ενδελεχή σκέψη για τα επακόλουθα που έχει η ενέργεια αυτή στις τοπικές ανάγκες των ποδοσφαιρικών ομάδων κυρίως, που για ένα ακατανόητο λόγο είναι τρεις σ’ ένα εξαιρετικά μικρό δήμο.

Ακολουθεί δελτίο τύπου από:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Ο.Ο.Α. (ΩΚΕΑΝΙΣ)

Τ.Θ. 1019, 19009 – ΡΑΦΗΝΑ Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

Διώνη, 4 Ιανουαρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 1-2021

Μέχρι που θα φτάσουν με τις επιχωματώσεις στη Διώνη?

Παραμονές Πρωτοχρονιάς, Τετάρτη και Πέμπτη, ξεκίνησαν αποθέσεις χωμάτων από εργολάβο της περιοχής της Ραφήνας στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Διώνης. Και έγινε προσπάθεια συνέχισής τους την Δευτέρα, 4η Ιανουαρίου 2021!

Συγκεκριμένα, σε δασωμένη περιοχή μεταξύ της εισόδου των εγκαταστάσεων και της οδού Στρατηγού Καβράκου.

Οι σωροί του χώματος στη συνέχεια στρώθηκαν καλύπτοντας θάμνους και πρανή ενός παλαιού ρέματος, στην περιοχή της Ζώνης Αστικού Αναδασμού Πικερμίου.

Όλα αυτά (που φαίνονται στις φωτογραφίες) είναι βάσει αδείας?

Ποιός είναι αυτός που έδωσε την άδεια?

Και μέχρι που θα φτάσουν?

Εκφράζουμε ανησυχίες και φόβους…

Ο κ. Δήμαρχος Ρ- Π και ο ΔΟΠΑΠ, ή η Κοινότητα Πικερμίου μήπως γνωρίζουν?

Το Δ.Σ του Συνδέσμου «ΩΚΕΑΝΙΣ»

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα