21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜ. Ρέμα Ραφήνας: Σαφής και τεκμηριωμένη άποψη Βασιλόπουλου για αντιπλημμυρικά έργα (βίντεο...

Μ. Ρέμα Ραφήνας: Σαφής και τεκμηριωμένη άποψη Βασιλόπουλου για αντιπλημμυρικά έργα (βίντεο συνέντευξης)

Α. Βασιλόπουλος: «Θα πιέσουμε το Υπουργείο να προτάξει το φράγμα στα Σπάτα».

Σαφής και με απόλυτη γνώση του αντικειμένου ο Ανδρέας Βασιλόπουλος μίλησε για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση καθαρισμού του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, ο οποίος γίνεται βάση μελέτης που δεν έλαβε υπόψη την ιδιαιτερότητα του εν λόγω έργου.

Ανέδειξε το γεγονός ότι ο λάθος καθαρισμός μπορεί να επιφέρει περισσότερες βλαπτικές επιπτώσεις, αναφερόμενος στα πρόσφατα παραδείγματα της Λάρισας. Δεν άφησε ασχολίαστη την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού πολιτικής προστασίας κου Κικίλια στο Μεγάλο Ρέμα ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς τον εναπομείναντα ανοικτό ποταμό της Αττικής, ζητώντας να διευκρινίσει τι εννοεί με τη λέξη «χάλια» που ανέφερε για τον ποταμό.

Τόνισε ακόμα ότι η σωστή μελέτη καθαρισμού είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, κάτι που συζήτησε με τον νέο Περιφερειάρχη κο Χαρδαλιά προεκλογικά, ενώ θα τον επισκεφτεί για να συζητήσουν ενδελεχώς το τόσο σοβαρό θέμα.

Δεν άφησε επίσης ασχολίαστο το μπαλάκι τον ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου, επειδή στο Μ. Ρέμα δεν έχουν καθαριστεί τα ανάντη τμήματα του, από φερτά υλικά, μπάζα και κάθε λογής μεγάλα αντικείμενα (έπιπλα κ.λπ.), ώστε ν’ αποποιηθούν την ευθύνη τυχόν πλημμύρας εξ’ αιτίας ακριβώς αυτής της ολιγωρίας Περιφέρειας και δήμου. Κάτι που προφανώς θα πληρώσουν οι πολίτες.

«Τα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν με λάθος τρόπο» τόνισε και ευτυχώς ότι η ΙΤΡΑΚΑΤ δεν έχει προχωρήσει το έργο, μετά τις αντιδράσεις υπεύθυνης μερίδας πολιτών που πασχίζουν ν’ αποδείξουν το λάθος σχεδιασμό, ζητώντας νέα μελέτη με σύγχρονες προδιαγραφές, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος κος Μπουρνούς που αφήνει ανεξέλεγκτους τους εργολάβους.

Τέλος διαμήνυσε ότι «Θα πιέσουμε το Υπουργείο να προτάξει το φράγμα στα Σπάτα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη Βασιλόπουλου στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV και στην εκπομπή “Τα εν οίκω εν Δήμω” στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=3JXIsYIQNgg

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα