20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDSOSτε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Αντιπλημμυρική προστασία με λύσεις βασισμένες στη...

SOSτε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Αντιπλημμυρική προστασία με λύσεις βασισμένες στη φύση

Ενημερωθείτε! Όλοι ΜΑΖΙ αγωνιζόμαστε για την προσφορότερη λύση που θ’ αποτρέψει τον κίνδυνο πλημμύρας και δεν θα εξοργίσει τη φύση ώστε να μας πνίξει.

Σε κάθε εποχή, απ’ την αρχαιότητα έως σήμερα, κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονταν κόντρα στο ρεύμα επιζητώντας τις σωστές λύσεις σε σοβαρά θέματα που ταλάνιζαν τους συμπατριώτες τους.

Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονταν ανά τους αιώνες ως αιρετικοί π.χ. ο Γαλιλαίος που επέμεινε να υποστηρίζει ότι η γη κινείται γύρω απ’ τον ήλιο που παραμένει σταθερός, παρότι με την πάροδο των χρόνων αποδείχτηκαν σοφοί και πρωτοπόροι για την εποχή τους.

Σήμερα οι άνθρωποι που απλώς λένε ότι υπάρχουν επιστημονικές λύσεις φιλικές στο περιβάλλον, που δεν θα προκαλέσουν την οργή της φύσης, με τα τραγικά αποτελέσματα που ολοένα πιο συχνά συμβαίνουν στις μέρες μας, θεωρούνται ως μία μικρή μειοψηφία που καταντά ενοχλητική και γραφική.

Τώρα θα μου πείτε τι παραμύθια σας αραδιάζω κι’ όμως η περίπτωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, αποτελεί τρανή απόδειξη ότι και στις μέρες μας κυριαρχεί η αντίληψη να εκτελούνται έργα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενδελεχής μελέτη και συζήτηση επί του πρακτέου.

Αποτέλεσμα τούτου να υπάρχει (ευτυχώς) σθεναρή αντίσταση για την αποτροπή της καταστροφής του εναπομείναντος ανοιχτού ποταμού της Αττικής, του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Ευτυχώς αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται απ’ το μετερίζι του καθενός για την σωτηρία του ποταμού με το σπάνιο οικοσύστημα που τον συνοδεύει, είτε με έγγραφες παρεμβάσεις προς τους καθ’ ύλην αρμοδίους που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη λάθος μελέτη που εκπόνησαν, είτε με δυναμικές κινητοποιήσεις εμποδίζοντας τις μπουλντόζες να πραγματοποιήσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η φύση εκδικείται όσους την αγνόησαν και την αγνοούν! Το τελευταίο διάστημα το είδαμε σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Δεν χρειάζεται να το δούμε και στον τόπο μας (Ραφήνα και Πικέρμι), εκτελώντας αντιπλημμυρικά έργα στο Μ. Ρέμα που δεν θ’ αποτρέψουν πλημμύρες που τόσο φοβόμαστε. Λύσεις που βασίζονται στο σεβασμό της φύσης υπάρχουν κι είναι αρκετές για την αποτροπή πλημμυρών.

Ενημερωθείτε! Όλοι ΜΑΖΙ αγωνιζόμαστε για την προσφορότερη λύση που θ’ αποτρέψει τον κίνδυνο πλημμύρας και δεν θα εξοργίσει τη φύση ώστε να μας πνίξει.

SOSτε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας – Αντιπλημμυρική προστασία  με λύσεις βασισμένες στη φύση

Η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, ώρα 8:30μμ, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Αντιπλημμυρική προστασία με λύσεις βασισμένες στη φύση – SOSτε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, στο καφενείο “ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ”, Χρήστου Μάντικα 4, Ραφήνα.

Θα μιλήσουν οι:

Θάνος Γιαννακάκης
Συντονιστής δράσεων για Λύσεις από τη Φύση (NbS)
Επιστημονικός συνεργάτης WWF
Δημήτρης Θεοδοσόπουλος
Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός
Ομάδα Γεωμυθική, Σύλλογος Ροή – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook event https://fb.me/e/1FwifA2qC

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα