18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟ αγώνας για τη σωτηρία του Μ. Ρέματος Ραφήνας αποτελεί προτεραιότητα ζωής

Ο αγώνας για τη σωτηρία του Μ. Ρέματος Ραφήνας αποτελεί προτεραιότητα ζωής

Για περισσότερες εικόνες ανοίξτε το άρθρο

Ηλιόλουστη μέρα η σημερινή Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ευνόησε την ανοικτή εκδήλωση των πολιτών που αντιστέκονται στα σχέδια που θέλουν τον εγκιβωτισμό του Μ. Ρέματος Ραφήνας, αλλά και την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπουρνούς να παραδώσει δημοτικό χώρο στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ προς χρήση εργοταξίου της.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά μαθητές του μουσικού σχολείου Παλλήνης, ενώ στον ουρανό της Ραφήνας απελευθερώθηκαν δυο γεράκια που θεραπεύτηκαν στην ΑΝΙΜΑ ώστε να ξαναγυρίσουν ελεύθερα και δυνατά στον φυσικό τους χώρο, τον ουρανό.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη διάσωση του ρέματος Ραφήνας από την άμεση έναρξη του έργου που θα το μετατρέψει από ένα ζωντανό οικοσύστημα σε τσιμεντένιο αγωγό και στη διάσωση ζώνης πρασίνου 12 στρεμμάτων δίπλα στα σχολεία  της Ραφήνας από την μετατροπή της σε εργοτάξιο του έργου για τουλάχιστον 7 χρόνια.

Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου απευθυνόμενη στο κοινό ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να επιτραπεί ο εγκιβωτισμός του Μ. Ρέματος Ραφήνας, που θα καταστρέψει ένας μοναδικής σπουδαιότητας οικότοπο. Επίσης μίλησε για την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, παρά τις πολλές αντιδράσεις, να μετατρέψει 12 στρέμματα δημοτικής γης, δίπλα σε σχολεία, σε εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Παρών στην εκδήλωση ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος απ’ τους υπ. δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη μπελιά, Κυριάκο Μαϊόπουλο και Σάββα Ιωαννίδη.

Ο κος Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Με την σημερινή μας παρουσία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας, στηρίζουμε όλους όσους προσπαθούν να μην μετατραπεί ο σημαντικός υγροβιότοπος του Μεγάλου Ρέματος σε ένα τσιμεντένιο αγωγό.

Η παράταξή μας «Δύναμη Ανάπτυξης» λέει όχι στον παραλογισμό των έργων που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον σε μήκος 17 χιλιομέτρων, χωρίς να διασφαλίζουν επαρκώς την πόλη μας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο πρόγραμμα της παράταξής μας οι πράσινες υποδομές είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιπλημμυρική προστασία. Η επαναφορά της φυσικότητας χειμάρρων, ρεμάτων και ποταμών, προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική λύση, ενώ ταυτόχρονα είναι και η φθηνότερη λύση».

Κ. Μαϊόπουλος (αριστερά), Βασίλης Μπελιάς,                                                         Ανδρέας Βασιλόπουλος, Σάββας Ιωαννίδης

             

Η ομιλήτρια Εμμανουέλα Τερζοπούλου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα