16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης αποκαλύπτεται σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της...

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης αποκαλύπτεται σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης (μέρος 1ον)

Η συζήτηση με τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη, υπήρξε αποκαλυπτική, καθώς βρεθήκαμε μπροστά σ’ έναν άνθρωπο με μεγάλη αγάπη για τον δήμο του. Έναν άνθρωπο που έβαλε στόχο να κατακτήσει τον δημαρχιακό θώκο και το πέτυχε. Έναν άνθρωπο με όραμα που καλείται να υλοποιήσει για να οδηγήσει την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, στην ποιοτική τους αναβάθμιση με σύγχρονες υποδομές που θ’ αναδείξουν το δήμο Παιανίας του μέλλοντος.

Μιλήσαμε μ’ έναν Δήμαρχο που δεν δίστασε ν’ απαντήσει σε «δύσκολες» ερωτήσεις. Ερωτήσεις με μια «επιθετική» διάθεση εκ μέρους μας, αφού με το ξεκίνημα της συζήτησης θέσαμε επί τάπητος θέματα που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία, που κανείς δεν θέτει ευθέως αλλά ψιθυρίζονται, και πρέπει επιτέλους να πάρουν απαντήσεις.

Ο κος Μάδης μας ξάφνιασε ευχάριστα γιατί όχι μόνο δεν απέφυγε να τις απαντήσει, αλλά οι απαντήσεις κοφτές και χωρίς περιττολογίες δείχνουν το πόσο κατατοπισμένος, αξιόλογος και σίγουρος για τον εαυτό του και τα πιστεύω του είναι.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος της συνέντευξης με όχι και τόσο εύκολες προσωπικές ερωτήσεις, ενώ θ’ ακολουθήσει αύριο το δεύτερο μέρος με τις ερωτήσεις ουσίας σχετικά με τα έργα υποδομής που αποτελούν και το όραμα του κου Μάδη για το αύριο των δύο κοινοτήτων του δήμου Παιανίας

  1. Αν δεν κάνω λάθος κε Μάδη κατακτήσατε το δημαρχιακό θώκο του δήμου Παιανίας στην τρίτη σας προσπάθεια. Ποιο ήταν το ισχυρό κίνητρο που σας ώθησε να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια και τελικά να πετύχετε τον στόχο σας; 

Είναι αλήθεια ότι, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, συμμετείχα για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές το 2010.  Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινάει με τον εκλογή μου ως δημοτικός σύμβουλος με Δήμαρχο τον Δημήτρη Δάβαρη. Μάλιστα λόγω πολιτικών διαφωνιών  που είχαμε επέλεξα, για λόγους πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας, να παραιτηθώ και όχι να ανεξαρτητοποιηθώ. Από κει και πέρα διεκδίκησα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 και το 2014, όπου και τις δύο φορές περάσαμε στον δεύτερο γύρο.  Με δεδομένη την πίστη μου στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την αναποτελεσματικότητα των δημοτικών αρχών επέλεξα να ξαναδιεκδικήσω τον Δήμο, μία επιλογή που εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

  1. Ασχολείστε πολλά χρόνια με την πολιτική και έχετε κατά καιρούς θητεύσει σε θέσεις ευθύνης. Είστε δηλαδή ένας πολιτικός με γνώση και βούληση. Παρόλα αυτά, οι κακές γλώσσες της περιοχής λένε ότι εκτός της στείρας αντιπολίτευσης, ιδίως απ’ τον προκάτοχό σας, αντιμετωπίσατε και αντιμετωπίζετε και εσωτερικά προβλήματα με τους συνεργάτες σας. Που οφείλεται αυτό;

Κυρία Ραγκούση, με απόλυτο σεβασμό στις πηγές σας, όπως τις αποκαλείτε οι δημοσιογράφοι, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μου, τόσο με τους αιρετούς, όσο και με τους ειδικούς συνεργάτες, είναι και αρμονική και παραγωγική. Απλά και ξεκάθαρα.

  1. Με δεδομένο ότι ο δήμος σας αποτελείται από δύο κοινότητες, Παιανία και Γλυκά Νερά, με τελείως διαφορετική νοοτροπία και πολλά ανοιχτά προβλήματα ετών, πως ελπίζετε ότι θα μπορέσουν να επιλυθούν;

Με ειλικρίνεια, μεθοδικότητα και πρόγραμμα. Σε απόλυτη συνέπεια με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αντιμετωπίζουμε ισότιμα και με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες και τις δύο κοινότητες. Και το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προτάσεις που καταθέσαμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

  1. Κατηγορείστε από συμπολίτες σας ότι θέλετε να ελέγχετε τα πάντα. Τούτο οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι που εμπιστευτήκατε σε θέσεις ευθύνης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, πρόεδρος νομικού προσώπου κ.α., δεν απέδωσαν τ΄ αναμενόμενα ή περιμένατε να τρέξουν πιο πολύ τα έργα που οραματίζεστε ώστε η Παιανία και τα Γλυκά Νερά, η κοινότητα των νεοκατοίκων ως επί το πλείστον, να γίνουν ένας σύγχρονος δήμος με ανάλογες υποδομές;

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ξεκαθάρισα αυτό που είχα πει και προεκλογικά, ότι θα ασκήσω την διοίκηση μου με δίκαιο τρόπο, με συνέπεια τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις και το κυριότερο τις αρχές και τις αξίες μου. Προτιμώ να υπάρχει αποτέλεσμα, παρά να κάνω ασκήσεις δημοσίων σχέσεων και πάντα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος. Σχετικά με την άσκηση της διοίκησης, έχω την ευθύνη των προσώπων και των πολιτικών και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, προς το παρόν, και στα δύο επίπεδα. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι μετά από δύο χρόνια υπήρξαν μόνο τρεις αλλαγές στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω ανεξαρτητοποίησης και στον ΠΑΟΔΗΠ άλλαξε για τρίτη φορά η ηγεσία λόγω υποχρεώσεων αρχικά του κ. Βαρδή και πρόσφατα του κ. Κυρίτση, ο οποίος παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα γι’ άλλη μία φορά να ευχαριστήσω δημοσίως τους συνεργάτες μου, τόσο για το έργο τους, όσο και για την επίμονη και συστηματική τους προσπάθεια σε μία δύσκολη συγκυρία.

  1. Θεωρείστε άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, ο οποίος αν και προέρχεται απ’ τα σπλάχνα της Ν.Δ., έχει συνεργαστεί με δήμαρχο άλλης κομματικής κατεύθυνσης στο παρελθόν (βλέπε Δημήτρης Δάβαρης) αλλά και πρόσφατα με Σταύρο Θανάση και Κώστα Μπουλμέτη, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την αναβάθμιση του – επιτρέψτε μου να πω υποβαθμισμένου – δήμου σας. Ένας λόγος που υφίσταστε επικριτικά σχόλια από μερίδα συμπολιτών σας. Τι τους απαντάτε;

Κυρία Ραγκούση εάν κάποιοι το 2021 συνεχίζουν και βλέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα χώρο που πρέπει να προκρίνεται το κομματικό κριτήριο νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει, ούτε το ρόλο της, ούτε τη σημασία της για την τοπική κοινωνία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, απαιτεί συνεργασίες και σύνθεση. Και να σημειώσω πως ο τρόπος που μαζεύεις τα σκουπίδια είναι ένας και δεν αλλάζει ανάλογα με την πολιτική ταυτότητα του εκάστοτε δημάρχου. Η προσωπική μου ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση είναι γνωστή και διακριτή σε όλους. Από κει και πέρα έχω ήδη δηλώσει από το 2010 και την ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι καταθέτω την κομματική μου ταυτότητα. Σχετικά τώρα με τα δύο ονόματα που μου αναφέρατε, με τον κ. Σταύρο Θανάση, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς, προέκυψε μια προγραμματική συμφωνία απαραίτητη για την διοίκηση του δήμου. Με τον κ. Κώστα Μπουλμέτη δεν έχει προκύψει συνεργασία και μάλιστα υπενθυμίζω ότι η παράταξή του ήταν μεταξύ εκείνων που δεν επέτρεπαν επί μήνες ο Δήμος Παιανίας να αποκτήσει προϋπολογισμό, καταψηφίζοντας τις προτάσεις της διοίκησης και υπερψηφίζοντας τις εναλλακτικές προτάσεις του κ. Στάμου. Αυτό άλλαξε όταν επανειλημμένως απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αν κάποιοι συγχέουν την τοποθέτηση του κ. Κώστα Μπουλμέτη στην Αναπτυξιακή Εταιρεία στην οποία συμμετέχουμε από κοινού με τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας, Κρωπίας και Μαρκόπουλου, θα ήθελα να επαναλάβω πως ήταν μια πρόταση που κατατέθηκε – όχι από εμένα – και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Αύριο το 2ο μέρος

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα