17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΟλέθριο λάθος το κλείσιμο της βιβλιοθήκης “Marie Blanche” / Σε δυσχερή θέση...

Ολέθριο λάθος το κλείσιμο της βιβλιοθήκης “Marie Blanche” / Σε δυσχερή θέση Τσεβά – Λαμπίρη

Παναγιώτης Δούρος: Μπορεί η φωνή μας να φαίνεται ψίθυρος στα αυτιά σας που έχουν συνηθίσει σε κραυγές μεσημεριανών εκπομπών και να φαινόμαστε λίγοι ώστε να απειλήσουμε την επανεκλογή σας, αλλά το ειδικό βάρος που έχει το σφράγισμα μιας βιβλιοθήκης δείχνει και την πορεία που θα έχετε.

Ακόμα μια φωνή επωνύμου, του Παναγιώτη Δούρου Cultural Management Special Teaching Staff  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ατόμων που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί η κες Τσεβά και Λαμπίρη, έκλεισαν την υποδειγματικά λειτουργούσα βιβλιοθήκη “Marie Blanche” στο δημοτικό ακίνητο της Διασταύρωσης Ραφήνας.

Χωρίς πολλά λόγια αυτή τη φορά δημοσιεύουμε απλά την επιστολή του Δρ. Παναγιώτη Δούρου:

———- Forwarded message ———
From: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΡΟΣ <[email protected]>
Date: Tue, Mar 26, 2024 at 11:23 AM
Subject: κλείσιμο της Βιβλιοθήκης Marie Blanche
To: [email protected] <[email protected]>
Cc: [email protected] <[email protected]>, Tsironi Niki <[email protected]>

Αξιότιμη κα Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Πολιτισμού και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Θα ήθελα να ενώσω τη φωνή  μου μαζί με τον κόσμο που φρίττει στην πρωτοφανή σας απόφαση να κλείσετε τη βιβλιοθήκη Marie Blanche, στη Διασταύρωση Ραφήνας που λειτουργούσε ως παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ειδικό κέντρο μελέτης, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ και του Δήμου σας.

Μπορεί η φωνή μας να φαίνεται ψίθυρος στα αυτιά σας που έχουν συνηθίσει σε κραυγές μεσημεριανών εκπομπών και να φαινόμαστε λίγοι ώστε να απειλήσουμε την επανεκλογή σας αλλά το ειδικό βάρος που έχει το σφράγισμα μιας βιβλιοθήκης δείχνει και την πορεία που θα έχετε. Όπου έχουμε αναφέρει το θλιβερό γεγονός όλοι δείχνουν την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια μπροστά σε μία απόφαση που θυμίζει καθεστώττα που έβλαψαν τον τόπο και την ανθρωπότητα.

Εκεί που άκαιγαν βιβλία μετά έκαιγαν ανθρώπους κοκ.

Είναι ντροπή στην Αττική να κλείνουν βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα, είναι ντροπή γιατί ο κόσμος του βιβλίου είναι η ελπίδα να γυρίσουμε σελίδα από την ηθική, πολιτιστική και παιδευτική κατάντια που μας διέπει. Και η οποία απότι φαίνεται βολεύει και εξυπηρετεί υμετέρους.

Έστω και τελευταία στιγμή αφήστε την λειτουργία της βιβλιοθήκης και ενισχύστε την. Μπείτε μέσα στον υπέροχο χώρο και διαβάστε ένα βιβλίο. Μήπως και κατανοήσετε το ρόλο τους. Μήπως και γίνετε καλύτεροι…

με θλίψη,

Dr. Panagiotis Douros 

Cultural Management

Special Teaching Staff

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα