19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟργή μαθητών εναντίον Μπουρνούς – Προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη απειλώντας την...

Οργή μαθητών εναντίον Μπουρνούς – Προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα!

Παντελής Λανάι: Ψηφίστε και ξανά ψηφίστε ανθρώπους που φέρνουν τη ζωή των παιδιών σας, σε κίνδυνο. Ντροπή και αίσχος!

Ο κος Μπουρνούς είναι ένας δήμαρχος ανήμπορος να συνομιλήσει ακόμα και με μαθητές που κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους. Ανήμπορος να ακούσει το λόγο της κατάληψης, ανήμπορος να τους πείσει με επιχειρήματα ότι ίσως δεν είναι ενδεδειγμένος ο τρόπος που διάλεξαν για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Ανήμπορος να συζητήσει με τους καθηγητές και από κοινού να σκύψουν με ενδιαφέρον στα αιτήματα της νέας γενιάς ακόμα κι αν τα θεωρούν παράλογα.

Ανήμπορος να δεχτεί ότι μπροστά στο δημαρχείο συγκεντρώθηκαν 100 μαθητές, ανήμπορος να βγει και να μιλήσει μαζί τους. Ανήμπορος να δεχτεί μικρή αντιπροσωπία 3 μαθητών και μιας καθηγήτρια στο γραφείο του.

Ικανός όμως να θεωρεί ότι μπορεί να σπάσει την κατάληψη – άλλωστε με παρεμφερή μέθοδο έκοψε καουμπόικα το λουκέτο στην κατάληψη του γυμνασίου Πικερμίου προ καιρού – με τους ανθρώπους του να σπρώχνουν τα θρανία με μανία ενώ πίσω τους έστεκαν μαθητές με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους (μία μαθήτρια τραυματίστηκε ελαφρά).

Ικανός όταν επιτέλους δέχτηκε την μικρή αντιπροσωπία στο γραφείο του, να εκδιώξει την καθηγήτριά τους επειδή «είναι το γραφείο του και κάνει ότι θέλει».

Ικανός να πείσει τη νέα γενιά για τον κακό του χαρακτήρα, με αποτέλεσμα, αυτοί οι 100 μαθητές που στέκονταν μπροστά στο δημαρχείο περιμένοντας ένα δήμαρχο που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να τους εξηγήσει γιατί δέχτηκαν επίθεση, να διαπιστώσουν ότι «αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε με το εγώ του δημάρχου».

Ικανός να δεχτεί το ράπισμα των μαθητών ανερυθρίαστα σε δύο λέξεις «ντροπή και αίσχος».

Παντελή Λανάι υποκλινόμαστε στην κραυγή διαμαρτυρίας σου «Ψηφίστε και ξανά ψηφίστε ανθρώπους που φέρνουν τη ζωή των παιδιών σας, σε κίνδυνο», γιατί αξίζει σε όλους εμάς που ανεβάζουμε στο βάθρο του δημάρχου ανθρώπους που δεν το αξίζουν.

Κι αυτή τη φορά υποσχόμαστε να εκλέξουμε μια άλλη δημοτική αρχή αντάξια των προσδοκιών σας.

Διαβάστε την ανάρτηση του Παντελή Λανάι στη σελίδα του στο fb απ’ όπου την αλιεύσαμε:

Pantelis Lanai

2 ώρ.  ·

Ντροπή και αίσχος

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας από τη Δευτέρα ήταν υπό κατάληψη, την Τετάρτη ο κύριος δήμαρχος ραφήνας-πικερμίου έδωσε εντολή να πάνε να σπάσουν την κατάληψη και όπως έγινε στις 5:00 το ξημέρωμα, ο τρόπος για να σπάσει η κατάληψη ήταν μανιωδώς να σπρώχνουν τις καρέκλες και τα θρανία που είχανε φτιάξει τα παιδιά, με αποτέλεσμα τα παιδιά που βρισκόντουσαν ακριβώς πίσω να φωνάζουνε στους ανθρώπους να μη σπρώχνουν γιατί βρίσκονται Ακριβώς πίσω και θα τραυματιστούν, αυτά τα παιδιά δεν πήραν καμία απάντηση, με αποτέλεσμα μία συμμαθήτριά μας να τραυματιστεί ελαφριά, στη συνέχεια στις 9 παρά περίπου 100 μαθητές ήμασταν στο δημαρχείο απέξω, Εμείς σαν μαθητές στείλαμε τρεις εκπροσώπους και μία καθηγήτρια στο γραφείο του δημάρχου, για να του ζητήσουν να βγει και να μας εξηγήσει το λόγο για την επίθεση, γιατί επίθεση ονομάζεται, που δέχθηκαν οι συμμαθητές μας το πρωί της Τετάρτης με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ο δήμαρχος εκτός ότι δεν επέτρεπε στους εκπροσώπους που είχαμε στείλει να ολοκληρώσουν σηκώθηκε με χυδαίο τρόπο άνοιξε την πόρτα και έδιωξε την Καθηγήτρια που ήταν μαζί με τα παιδιά η απάντηση όταν ερωτήθηκε από την καθηγήτρια για ποιο λόγο την διώχνει, ήταν ότι είναι το γραφείο του και κάνει ότι θέλει, Επί δύο ώρες 100 μαθητές βρισκόμασταν κάτω από το Δημαρχείο και περιμέναμε τον κύριο Δήμαρχο που δεν εμφανίστηκε ποτέ ,100 παιδιά, 100 οικογένειες πού πληρώνουνε τον Δήμο και τον Δήμαρχο για ένα καλύτερο μέλλον, για να πάει η Ραφήνα μας μπροστά, δυστυχώς μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε με το εγώ του δημάρχου, ντροπή και αίσχος.

Ψηφίστε και ξανά ψηφίστε ανθρώπους που φέρνουν τη ζωή των παιδιών σας, σε κίνδυνο.

Παντελής Λανάι

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα