17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠάνοπλη η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής εναντίον της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Πάνοπλη η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής εναντίον της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΣΟΠΠ), συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός με σκοπό τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «Ελπίδα». Η σύγκληση του Οργάνου, σε συνεννόηση με την αρμόδια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από χιονοπτώσεις και παγετό για το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη,  κρίθηκε απαραίτητη, μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τη χιονόπτωση.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, ήτοι στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ανατολικής Αττικής, έχοντας επαρκή ποσότητα αλατιού στις αποθήκες της αλλά και στα προσωρινά σημεία αποθήκευσης ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες να τοποθετήσει εκχιονιστικά, JCB, φορτωτές, γερανούς, φορτηγά και πολυμηχανήματα-διασωστικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της.

Αντίστοιχα, θα πρέπει και οι Δήμοι να προβούν στις ενέργειες που τους αναλογούν στους δημοτικούς δρόμους που είναι το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους, καθώς και να ενημερώσουν τους πολίτες για τους θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για προσωρινή φιλοξενία κοινού, κατά τις ήμερες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν το έργο των κρατικών υπηρεσιών και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής βρίσκονται σε επαγρύπνηση και συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για να επέμβουν μόλις χρειαστεί.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός πρόκειται να συμμετάσχει και στη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη που θα συγκαλέσει εντός της ημέρας ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης με τους Δημάρχους Αττικής και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του φαινόμενου “ΕΛΠΙΔΑ”.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα