18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠαραολυμπιακό αθλητικό κέντρο: Ο Μπουρνούς οικειοποιείται ανερυθρίαστα έργο Κεχαγιόγλου

Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο: Ο Μπουρνούς οικειοποιείται ανερυθρίαστα έργο Κεχαγιόγλου

Απολογισμός Μπουρνούς: Απύθμενα ψέματα ενός μοιραίου ανθρώπου για το αθλητικό Κέντρο στις Διάκου Μάντρες!

Μοιραίος άνθρωπος υπήρξε ο Βαγγέλης Μπουρνούς για το Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας στην περιοχή Διάκου Μάντρες. Όχι μόνο οικειοποιείται το έργο του Κεχαγιόγλου που σαμποτάρισε (Μπουρνούς) την εκτέλεσή του, αλλά το παρέδωσε  στο Υπουργείο Αθλητισμού χωρίς ντροπή ότι αφήνει το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου χωρίς δημοτικό γήπεδο!

Ασύστολα ψέματα Μπουρνούς στο πολυτελές έντυπο του απολογισμού: «Ακόμα κι όταν επενδύσαμε ως δήμος κι ως δημοτική αρχή με την αγορά της έκτασης, την ένταξή της σε τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο με προβλεπόμενες αθλητικές χρήσης γης και τέλος με συντελεστές δόμησης!»

Αλήθειες που καίνε

Όλα όσα αναφέρονται στην πιο πάνω παράγραφο είναι αληθή, όμως έγιναν επί θητείας Κεχαγιόγλου το μακρινό 2000!

Μοναδική αλήθεια είναι ότι ο Μπουρνούς οικειοποιείται ανερυθρίαστα το έργο του Ανδρέα Κεχαγιόγλου, ο οποίος αγόρασε την έκταση από ιδίους πόρους του δήμου Ραφήνας – τα χρήματα προέρχονταν από ετήσια ενοίκια της κατασκήνωσης Πετρελαίων – για τη δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Προχώρησε τις διαδικασίες και τη μελέτη – η οποία αποτέλεσε τη βάση και του σημερινού σχεδιασμού – πέτυχε χρηματοδότηση για να ξεκινήσει το έργο, αλλά σκόνταψε στον μοιραίο δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Μπουρνούς, ο οποίος ανήκε στην παράταξη Χριστόπουλου που ήταν στην αντιπολίτευση.

Τότε ο Μπουρνούς προκειμένου να εμποδίσει την έναρξη εργασιών, υπέσκαψε υπογείως ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ δημοπράτησης ολόκληρου του έργου κι όχι μέρους αυτού καθώς η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο Κεχαγιόγλου δεν έφτανε για την ολοκλήρωση του.

Το μεγάλο λάθος του Κεχαγιόγλου ήταν ότι ζήτησε απ’ τον τότε πρόεδρο του Σώματος, Κώστα Μυτιληναίο, να μην καταγραφούν στα πρακτικά όσα είπε σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο ότι θα υπάρξουν χρημοτοδοτήσεις όταν ξεκινήσει το έργο για να ολοκληρωθεί, γι’ αυτό και ζητούσε την θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων, ώστε να δημοπρατηθεί ολόκληρο το έργο. Πράγματι η απόφαση ήταν ομόφωνη, αφού κι ο Μπουρνούς υπερψήφισε, στη συνέχεια όμως με υπόγειες διαδρομές,  κατόρθωσε να εμποδίσει τον σχεδιασμό.

Έτσι το έργο έμεινε στάσιμο, έως ότου  χρόνια μετά βγήκε απ’ το συρτάρι και βάση σχεδίων και μελετών Κεχαγιόγλου επί θητείας Πιστικίδη το Νοέμβρη του 2016 να πετύχει χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ – πάνω κάτω όμοια μ’ αυτήν του Κεχαχιόγλου – οπότε προχώρησε η έναρξη εργασιών στο νέο γήπεδο Ραφήνας με δήμαρχο τον Μπουρνούς μετά την παραίτηση Πιστικίδη.

Η αλήθεια καταγράφεται επειδή τα γραπτά μένουν, στο πιο κατω link ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 2004 Ή ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ 2017 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΚΟΥ ΜΑΝΤΡΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ;

Οι εργασίες στο γήπεδο ξεκίνησαν με ανορθόδοξο τρόπο αφού ο τάπητας που σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις μπαίνει τελευταίος, στο έργο Μπουρνούς μπήκε πρώτος με αποτέλεσμα να βρίσκεται όπως βλέπεται στην εικόνα «πεταμένος» στη μέση του πουθενά κι όλοι ν’ αναρωτιούνται πως χάθηκαν τόσα λεφτά και που πήγαν.

Εν τω μεταξύ ο Μπουρνούς είχε ξεκινήσει αλισβερίσι με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, οπότε άδραξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και παραχώρησε το Νέο Γήπεδο για Παραολυμπιακό Κέντρο Αθλητισμού, το οποίο Πατούλης κι Αυγενάκης στον ουρανό έψαχναν και στη Ραφήνα το βρήκαν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα