18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΠρόγιου – Κυριαζής: Καταπέλτης εναντίον Μπουρνούς για τεράστια καταστροφή απ’ την πυρκαγιά...

Πρόγιου – Κυριαζής: Καταπέλτης εναντίον Μπουρνούς για τεράστια καταστροφή απ’ την πυρκαγιά στο ορεινό Πικέρμι

Αθηνά Πρόγιου – Κώστας Κυριαζής: «Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή, για την καταφανή αδιαφορία της και την ανικανότητά της να βελτιώσει τον δήμο και να προσφέρει στους δημότες της ένα καλύτερο επίπεδο ζωής».

Ευτυχώς υπάρχουν δύο κοινοτικοί σύμβουλοι Πικερμίου, η Αθηνά Πρόγιου κι ο Κώστας Κυριαζής, οι οποίοι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται, επιμένουν υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, να προβάλλουν τις ασάφειες και τον προσχηματικό τρόπο που η δημοτική αρχή Μπουρνούς παρουσιάζει δήθεν επιτεύγματά της, διανθισμένα με εκατοντάδες μη αληθή στοιχεία.

Αυτή τη φορά Πρόγιου και Κυριαζής παρουσιάζουν το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, εστιάζοντάς το ως προσχηματικό που στερείται ουσίας, ενώ δεν τίθεται σε ουσιαστική διαβούλευση. Ένα πρόγραμμα χωρίς όραμα και συγκεκριμένη στρατηγική.

«Κάποια από τα προτεινόμενα έργα είναι δυσανάλογα υψηλού κόστους που δεν τεκμηριώνονται, όπως π.χ. το καταφύγιο αδέσποτων, το οποίο έχει σταματήσει λόγω στατικών προβλημάτων, ενώ άλλα έχουν συμπεριληφθεί «για τα μάτια» ώστε, στην συνέχεια, με τις πολυάριθμες αναμορφώσεις προϋπολογισμού να παραπεμφθούν και πάλι στο απώτερο μέλλον» αναφέρουν στο έγγραφό τους που δημοσιεύεται στα τοπικά ΜΜΕ.

Και αλλού: «Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λειτουργήσουν  οι παιδικές  χαρές και πόσες δαπάνες ακόμη θα απαιτηθούν για  την  «απαραίτητη», σύμφωνα με  τη νομοθεσία, πιστοποίησή τους».

Πυρκαγιά 19η Ιουλίου στο ορεινό Πικέρμι

Καταπέλτης η αναφορά Πρόγιου – Κυριαζή για την τεράστια καταστροφή στο Ντράφι και τη Διώνη, πρώτα με τη φωτιά και μετά με την άμεση υλοτόμηση ακόμα και δέντρων που μπορούσαν να δώσουν νέο φύλλωμα.

Όπως τονίζουν: «Μετά την τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε στο ορεινό Πικέρμι και ιδιαιτέρως στο Ντράφι, η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά σιωπά εκκωφαντικά! Ίσως καλύτερα, αφού οι ακατανόητα βεβιασμένες ενέργειες να υλοτομήσουν άλση και λοιπούς κοινωφελείς χώρους, κατέστρεψαν όποιο υπολειπόμενο ίχνος ζωής».

Η καταγγελία

Για να καταλήξουν: «Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή, για την καταφανή αδιαφορία της και την ανικανότητά της να βελτιώσει τον δήμο και να προσφέρει στους δημότες της ένα καλύτερο επίπεδο ζωής».

Καταλήγουν δε στις «πάγιες εκκρεμείς για χρόνια ανάγκες στο Πικέρμι και ειδικότερα στο ορεινό Πικέρμι καθώς και από τρέχουσες επιτακτικές ανάγκες για έργα μετά την δασική πυρκαγιά, η επέκταση της οποίας οφείλεται σε εγκληματικές παραλείψεις της δημοτικής αρχής Μπουρνούς η οποία δεν προέβη σε καμία δράση πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, ως όφειλε να κάνει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, όπως ο νόμος ρητά ορίζει για κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικά αδόμητα οικόπεδα».

Η επιστολή Πρόγιου – Κυριαζή  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα