17.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΡεβάνς Μπουρνούς η απαγόρευση παρέλασης του ΓΕΛ Ραφήνας – Αρνητικό φαινόμενο ο...

Ρεβάνς Μπουρνούς η απαγόρευση παρέλασης του ΓΕΛ Ραφήνας – Αρνητικό φαινόμενο ο ρεβανσισμός

Revanche είναι η ανταπόδοση κι από αυτήν προέρχεται ο ρεβανσισμός, δηλαδή η ανταπόδοση από τους νικητές τα όσα υπέστησαν όταν είχαν ηττηθεί.

Θλιβερό αντίχτυπο στην τοπική κοινωνία είχε η απόφαση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου να κλείσει το σχολικό συγκρότημα Ραφήνας-Πικερμίου χτες Παρασκευή και να μην επιτραπεί στους μαθητές του Λυκείου να παρελάσουν, ως αποτέλεσμα της κατάληψης του σχολείου τους.

Με την απόφασή του αυτή ο κος Μπουρνούς θεωρεί ότι πήρε τη ρεβάνς απ’ τους μαθητές, τους οποίους πιθανότατα από Δευτέρα να κατηγορήσει και για φθορές στους χώρους κατάληψης.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει η λέξη ρεβάνς:

Revanche είναι η ανταπόδοση κι από αυτήν προέρχεται ο ρεβανσισμός, δηλαδή η ανταπόδοση από τους νικητές τα όσα υπέστησαν όταν είχαν ηττηθεί.

Προφανώς και είναι ένα αρνητικό φαινόμενο, καθώς αναπαράγει το κλίμα πόλωσης και διχασμού που προκάλεσαν αυτοί που τώρα φοβούνται μήπως υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Η επίμαχη απόφαση του δημάρχου κου Μπουρνούς εμπεριέχει ρεβανσισμό του τοπάρχη απέναντι των μαθητών που δεν λύγισαν μπροστά στις απειλές που δέχτηκαν τόσο οι ίδιοι, όσο κι ένας καθηγητής τους, που κέρδισαν απίστευτα μεγάλη υποστήριξη από φορείς, τον υπ. Δήμαρχο Ρ-Π Ανδρέα Βασιλόπουλο και συμπολίτες του.

Ο κος Γιώργος Αποστολόπουλος ως μέλος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξαν φθορές στους χώρους του Λυκείου, τα καλοριφέρ ήταν όλα στη θέση τους και δεν υπήρχε λόγος να κλείσει το σχολείο την Παρασκευή και ν’ απαγορευτεί η παρέλαση των μαθητών εκτός της σημαίας!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα