24.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗSTOP στο σχέδιο Φιλίππου για δημιουργία χωματερής στα Καλύβια απ’ τον Γ....

STOP στο σχέδιο Φιλίππου για δημιουργία χωματερής στα Καλύβια απ’ τον Γ. Σωφρόνη

«Οι μάσκες έπεσαν». Ο κ. Φιλίππου σχεδιάζει να δημιουργήσει στα Καλύβια μια νέα χωματερή, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το χώρο που μέχρι χθες έριχνε παράνομα σκουπίδια και φόρτωνε στις πλάτες των δημοτών μας νέα πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Στην έκταση  του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ.

Το σχέδιο αυτό άρχισε ήδη να εφαρμόζεται με την απόφαση που πήρε την προηγούμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, να αναζητήσει μετά από πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής έκταση προς αγορά σε περιοχή, που βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό των Καλυβίων. Στην έκταση αυτή, πρόθεση της Διοίκησης στα λόγια είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «πράσινο σημείο». Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μεγάλο πράσινο σημείο, αλλά για μια νέα χωματερή. Στην οποία θα συσσωρεύονται κάθε λογής σκουπίδια από όλο το Δήμο.

Αν πραγματικά ήθελε η σημερινή Δημοτική Αρχή να κάνει ανακύκλωση, θα έκανε αυτά που κάνουν όλοι οι γειτονικοί μας Δήμοι.

Πρώτον, θα δημιουργούσε πολλά μικρά «πράσινα σημεία»,  μικρές «γωνιές ανακύκλωσης» σε όλες τις δημοτικές ενότητες, εύκολα προσβάσιμες σε κάθε συμπολίτη μας. Κανένας κάτοικος ή επιχειρηματίας δεν πρόκειται να ανακυκλώσει, αν χρειάζεται να μεταφέρει τα υλικά προς ανακύκλωση χιλιόμετρα μακριά.

Δεύτερον, θα οργάνωνε ένα ξεχωριστό σύστημα διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή με καφέ κάδους, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που προσφέρει δωρεάν στον κάθε Δήμο η Περιφέρεια Αττικής. Κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς μας Δήμους.

Τρίτον, θα είχε επικαιροποιήσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων , αξιοποιώντας τα χρήματα που μας δίνει γι’ αυτό το σκοπό η Περιφέρεια Αττικής. Κι αν είχε επικαιροποιήσει το σχέδιο, θα είχε καταλάβει ότι η ανακύκλωση δεν γίνεται με μεγάλα πράσινα σημεία, αλλά με πολλές και μικρές πράσινες γωνιές.

Τέταρτον, θα είχε καταρτίσει σχέδιο για τη διαχείριση των φυτικών απορριμμάτων του Δήμου Σαρωνικού, με την προμήθεια νέου εξοπλισμού και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Όπως έκανε η δική μας Διοίκηση.  Και δεν θα προχωρούσε στις απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Τέλος, αν πραγματικά ενδιαφερόταν ο κ. Φιλίππου για μια «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο μας, δεν θα μετέτρεπε ξανά σε χωματερή τον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ των Καλυβίων. Εκεί πετούσε τους προηγούμενους μήνες ανεξέλεγκτα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να μας επιβληθούν πρόσφατα πρόστιμα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Φιλίππου έχει ξεκάθαρο σχέδιο. Θέλει να φτιάξει μια νέα χωματερή στα Καλύβια, την οποία ονομάζει ο ίδιος μεγάλο πράσινο σημείο για να ξεγελάσει τους κατοίκους του οικισμού.

Στα «πράσινα άλογα» κι όχι πράσινα σημεία του κ. Φιλίππου θα απαντήσουμε με αποφασιστικότητα κι ενότητα.

Θα πούμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στο σχέδιο του, για δημιουργία χωματερής στα Καλύβια.

                                   

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα