21.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΤΑΙΝΙΑ ‘’ΒΑΒΕΛ’’ ΑΠ’ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ‘’ΒΑΒΕΛ’’ ΑΠ’ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Μαρόκο: Δυο τσοπανόπουλα ρίχνουν μια τουφεκιά πάνω σ’ ένα τουριστικό λεωφορείο και τραυματίζουν κατά λάθος μια Αμερικανίδα τουρίστρια. Μια Μεξικανίδα τροφός ταξιδεύει παράνομα στην πατρίδα της μαζί με τα αμερικανόπουλα που φυλάει. Τόκιο: Μια κωφάλαλη βιώνει άγρια το σεξουαλικό πέρασμα στην εφηβεία, ενώ ο πατέρας της αναζητάτε από την αστυνομία. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και Όσκαρ μουσικής.

Αυτή είναι η πλοκή της ταινίας ΒΑΒΕΛ  ( BABEL) του 2006, διάρκειας 143′  που θα προβληθεί απ’ τη κινηματογραφική λέσχη  Ραφήνας, την  Δευτέρα  27 Ιουνίου  2016, στο  ΚΑΠΗ στις 20:45. Μια δραματική  ταινία του Alejandro  Inarritu,  με βραβείο  Καννών και όσκαρ  μουσικής επένδυσης. Ερμηνεύουν : Μπραντ  Πίτ, Κέϊτ  Μπλάνσετ, κ.α.

Ο Ινιάριτου θίγει την έλλειψη επικοινωνίας, την απομόνωση, το φόβο για το διαφορετικό, τις σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, χωρίς ωστόσο να προχωρά βαθύτερα τον προβληματισμό του και εξισώνοντας ανόμοιες καταστάσεις (δύο κακόμοιροι Μαροκινοί που τους παίρνουν για τρομοκράτες με δύο Αμερικανούς τουρίστες, για παράδειγμα). Οι ιστορίες είναι ανολοκλήρωτες, πλην της ιαπωνικής, που ωστόσο μοιάζει λιγάκι ξένη. Η ταινία, πάντως, εντυπωσιάζει σκηνοθετικά αλλά και με τις αρετές της σε επίπεδο φωτογραφίας, μουσικής (Όσκαρ μουσικής για τον Γκουστάβο Σανταολάλα), μοντάζ και ερμηνειών.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα