18.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΝΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δύο νέα σεμινάρια και ένα δημιουργικό εργαστήρι ξεκινούν αυτή την περίοδο  στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ». Το σεμινάριο Διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το σεμινάριο Κοπτικής Ραπτικής  και το Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Σεμινάριο διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

H «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας ξεκινάει φέτος δύο κύκλους σεμιναρίου για το χώρο και την διακόσμηση. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της διακόσμησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το σχέδιο, το χρώμα και τα υλικά. Το σεμινάριο διαρθρώνεται από τις ενότητες:

Απλές τεχνοτροπίες για εντυπωσιακούς τοίχους, τα λάθη στη διαρρύθμιση που επαναλαμβάνονται, μικροί χώροι με προοπτικές, φρεσκάρισμα με χαμηλό κόστος,

φωτισμός για κάθε χώρο, μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, η τέχνη της ταπετσαρίας σε απλά βήματα, τα μυστικά του στυλ, βήμα – βήμα οδηγός για κάθε δωμάτιο, τα μυστικά της ανανέωσης, βασικές γνώσεις διαρρύθμισης κήπου και βεράντας, το Φενγκ-Σούι στη διακόσμηση – τί κρατάμε για το σπίτι και τον κήπο μας.

Η δομή του σεμιναρίου θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης και θα καθοριστεί μετά το πρώτο μάθημα γνωριμίας.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ώρα 6:00- 8:00μ.μ. και θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους με διάρκεια 12 ώρες ο καθένας. Εισηγήτρια είναι η Μαρία Παγκράτη, αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων – διακοσμήτρια.

Σεμινάριο Κοπτικής Ραπτικής

H «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας συνεχίζει ανανεωμένα τα μαθήματα κοπτικής- ραπτικής. Στο τμήμα διδάσκονται οι βασικές αρχές ραπτικής, ο τρόπος επιδιόρθωσης ενδυμάτων, και η δημιουργία φούστας βάσει έτοιμου πατρόν  (τεχνική τύπου burda). Διδάσκεται ο τρόπος αντιγραφής και διόρθωσης του πατρόν με βάση το μέγεθος και τις προσωπικές ιδιαιτερότητες και το σχέδιο μετατρέπεται σε ένδυμα με τον πλέον αναλυτικό τρόπο ραψίματος.

Το σεμινάριο ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου , ώρα 6:00- 9:00μ.μ. και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Διδάσκει η Μάτα Σκούφου.

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από 3 έως 12 ετών

H «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας ξεκινά από φέτος τη λειτουργία εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από τριών έως δώδεκα ετών.

Το εργαστήρι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αποτελεί ένα ελεύθερο τμήμα δημιουργίας, έκφρασης και ψυχαγωγίας προσφέροντας ταυτόχρονα ουσιαστική βιωματική γνώση μέσα από το παιχνίδι.

Στα πλαίσια του, διαμορφώνουμε και προτείνουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις παραδόσεις, την ιστορία του τόπου, τη μουσική, την κίνηση, το χορό, τις κατασκευές, τη φαντασία, τα συναισθήματα, τον αυθορμητισμό, την ομαδικότητα, τη λεκτική ή κινητική έκφραση των παιδιών. Υλοποιούνται δράσεις όπως δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, γνωριμία με την ιστορία του τόπου, μουσικοκινητική αγωγή, αφήγηση παραμυθιών, κινητικές δραστηριότητες κ.α. 

Το εργαστήρι ξεκινά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 12:30 μ.μ. και υπεύθυνη είναι η παιδαγωγός Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε Παρασκευή 19:00-21:00 στα γραφεία του συλλόγου Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, τηλ.: 2299069850 και καθημερινά στα τηλ.: 6977452498, 6932622063, 6987555223 , 6984614675.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα