25.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ»...

«ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΙΤΙΟΝ

Η Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος ανάπτυξης της προσωπικότητας των ανθρώπων, ως ΟΛΟΝ, διοργανώνει εν όψει και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, διάλεξη του Δικηγόρου και δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας Δημητρίου Σταθακόπουλου, με τίτλο: «Οι απαρχές της Επαναστάσεως του 1821 και τα γεγονότα της Αγίας Λαύρας», την Τετάρτη, 22/3/2017, στις 18.30, στον πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ.

Από πλευράς του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, θα τοποθετηθεί στο θέμα ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Κυριάκος Κόκκινος . Θα επακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη και τους παρευρισκομένους, προς την κατεύθυνση απάντησης, από όποιον θέλει, του φλέγοντος ερωτήματος: «Κι εμείς τί κάνουμε σήμερα για την Ελευθερία, για την Πατρίδα, για μια Ζωή με ουσία»;

 ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ειδικότητα στο εμπορικό και ναυτικό δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Γνωρίζει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τούρκικα.

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο (τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας), όπου και δίδαξε ως συνεργάτης του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.
Υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και τακτικό μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων ( CCBE – Βρυξέλλες ).
Μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών.
Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής/ Mediator από το ΚΕ.ΔΙ.Πειραιώς.
Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Είναι διπλωματούχος μαϊστωρ – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών και το Κ.Ε.Ε.Δ.
Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιώς και ιστιοπλοΐας στον ΠΟΙΑΘ.
Συγγραφέας αρκετών βιβλίων, πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Απευθύνουμε πρόσκληση ενεργοποίησης και συμμετοχής προς κάθε ενεργό Έλληνα και πολίτη, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την πορεία της ανθρωπότητας!

Στην τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας ιστορική συγκυρία, όπου διακυβεύεται για πρώτη φορά στην ιστορία της η ίδια η βιολογική υπόστασή της , αλλά κι η μακραίωνη πολιτιστική της ταυτότητα και καθώς το σύνολο της ανθρωπότητας αναζητά ένα υγιές κι αληθινό φως για τη διέξοδο από το σκοτεινό τέλμα , στο οποίο έχει παγιδευτεί, η παρουσία όσων ενδιαφέρονται να φωτισθούν από διαφορετικές όψεις της αλήθειας , να διασυνδεθούν και γνωριστούν μαζί μας και να δράσουν, ατομικά και συλλογικά, μη αρκούμενοι στα λόγια, είναι απαραίτητη…!

Η διάλεξη αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής δομής ολικής ανάπτυξης της προσωπικότητας της Ακαδημίας του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, μέσω της οποίας παρέχονται ερεθίσματα, δυνατότητες κι ευκαιρίες σε όσους ενδιαφέρονται κι είναι ΕΝΕΡΓΟΙ, να ανέβουν ενεργειακό επίπεδο, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

Οι διαλέξεις μας στα πλαίσια της Οργανικής συνειδητοποίησης, δηλαδή της βίωσης κάθε ανθρώπου ως κυττάρου ευρύτερων οργανισμών – συλλογικοτήτων, αναγκαίο μέρος των οποίων είναι καθένας μας, πετυχαίνουν το στόχο, της ένθεης μεταβολής, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Συμμετέχουμε με την καρδιά μας, ψυχή τε και σώματι.
  • Κάνουμε κάποια ελάχιστη προετοιμασία στο θέμα της συζήτησης, έστω κι αν αυτή είναι 5 λεπτά σκέψης μας πάνω στο ζήτημα.
  • Είμαστε παρόντες ψυχοπνευματικά κατά την εκδήλωση.
  • Επικοινωνούμε τα βιώματα, τις ιδέες και τα συναισθήματά μας, αφού καθένας μας αποτελεί ένα μοναδικό κύτταρο του οργανισμού της Ελλάδας και του Κόσμου κι επομένως έχει δικαίωμα κι οφείλει να εκφράσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.
  • Η επικοινωνία μας είναι ειλικρινής, πηγαία και εποικοδομητική, πάνω στο αντικείμενο της συζήτησης. Σκοπός των διαλέξεων είναι, όλοι όσοι μετέχουν αυτών, να φεύγουν εμπλουτισμένοι ψυχοπνευματικά από την εμπειρία συμμετοχής σε μία οργανική συλλογικότητα, που αισθάνεται, νοεί και δρα επ’ αγαθώ.
  • Εκτιμούμε και σεβόμαστε όλα τα υπόλοιπα κύτταρα της κοινωνίας μας, που βρίσκονται σε μία αντίστοιχη πορεία αγώνα συνειδητοποίησης και ευδαιμονίας και με εμάς. Εκδηλώνουμε κάθε θετική σκέψη ή συναίσθημα και διαχειριζόμαστε δημιουργικά κάθε αντίστοιχο αρνητικό, για να βελτιώσουμε το επίπεδο ατομικής και συλλογικής αυτογνωσίας.
  • Διαδίδουμε το πνεύμα της Οργανικότητας και περιορίζουμε κάθε αρνητικότητα, που αποτελεί εμπόδιο της ένωσης και δράσης από κοινού με άλλους συνανθρώπους μας. Βιώνουμε το όραμα δημιουργίας πολλών δικτυωμένων, συνεργαζομένων και ευτυχισμένων κοινοτήτων, υπό το πρότυπο των συνεργαζομένων κυττάρων και οργάνων εντός του ανθρώπινου οργανισμού, αποβάλλοντας το δηλητήριο των συγκρουσιακών αντιλήψεων του παρελθόντος.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα