17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ

ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ

Μια δυναμική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έγινε στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης των Οργανώσεων Μεσογείων – Λαυρεωτικής της ΚΝΕ το Σάββατο το βράδυ. Το λιμανάκι της Νέας Μάκρης γέμισε κόσμο όλων των ηλικιών, που προσήλθε για να ακούσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ενόψει και των εκλογών.

Ο Θ. Παφίλης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: Στις περασμένες εκλογές το ΚΚΕ είπε ανοιχτά πως όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει – είτε κεντροδεξιά, είτε του ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνο δεν θα καταργούσε τα μνημόνια, αλλά θα έφερνε και νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Γιατί; Έχουμε μαντικές ικανότητες; Όχι, αλλά γιατί – τόνισε – υπάρχουν δυο καθοριστικά κεντρικά πολιτικά ζητήματα»:

Πρώτο: Όσοι υπερασπίζονται και επιλέγουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης, τον καπιταλιστικό, όσοι τον θεωρούν μονόδρομο, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να ακολουθήσουν φιλολαϊκή πολιτική. Οποια κυβέρνηση δρα στο έδαφος της καπιταλιστικής οικονομίας είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τους σιδερένιους αντιλαϊκούς της νόμους, που επιβάλλουν το ξεζούμισμα του λαού για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία, οι επενδύσεις του κεφαλαίου. Το κριτήριο για τη συνολική πολιτική ενός κόμματος είναι τι θέση παίρνει στο ζήτημα των μέσων παραγωγής, του φυσικού πλούτου της χώρας. Στα χέρια των καπιταλιστών, ή, λαϊκή ιδιοκτησία; Ανάπτυξη για το καπιταλιστικό κέρδος, ή, σχεδιασμένη ανάπτυξη σε όφελος του λαού;

Δεύτερο: Η στάση των κομμάτων απέναντι στην ΕΕ. Όλα τα χρόνια, όλα τα κόμματα υμνούσαν την ΕΕ. Το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα αποκάλυπτε πως η ΕΕ δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών, αλλά του κεφαλαίου. Προεκλογικά έλεγε πως όποιος διαπραγματεύεται μέσα στην ΕΕ με το κεφάλαιο στην εξουσία, θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Και αποδείχτηκε ότι η ΕΕ είναι μια αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις ή γίνονται δημοψηφίσματα. Αντίθετα, γίνεται πιο επιθετική απέναντι στους λαούς. Οι καβγάδες στην ΕΕ δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων διαφορετικών χωρών.

Γι’ αυτό, κανένα κόμμα – πλην του ΚΚΕ – δεν τολμά να πει έστω ότι θα αποκαταστήσει τις απώλειες του λαού τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θ. Παφίλης και στη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, ζητώντας την απομόνωσή της από τους λαϊκούς ανθρώπους. «Μην σας ξεγελά η δημαγωγία της ότι τάχα είναι αντισυστημική δύναμη. Φασίστες είναι και ο φασισμός ήταν και είναι η πιο στυγνή εξουσία των πιο επιθετικών τμημάτων του κεφαλαίου. Ποιους χτυπούν; Τους πιο εξαθλιωμένους ανθρώπους. Πήγαν ποτέ έξω από γραφεία επιχειρήσεων, έξω από εργοστάσια να κάνουν τσαμπουκά στα αφεντικά; Μαντρόσκυλα των αφεντικών είναι…», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Θ. Παφίλης κάλεσε σε μαζική, αιφνιδιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ, που έχει τη μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει στο λαό ότι θα ζήσει καλά, παίρνοντας την εξουσία από μια χούφτα μονοπωλίων που λυμαίνονται μια πάμπλουτη χώρα με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η Ελλάδα, σημείωσε, έχει βιομηχανική παράδοση, αγροτική παραγωγή που μπορεί να θρέψει το λαό της, εξειδικευμένο, έμπειρο επιστημονικό κι εργατικό δυναμικό και το ΚΚΕ είναι έτοιμο να αναλάβει τη λαϊκή διακυβέρνηση με το λαό στην εξουσία.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συναυλία από μαθητικό συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου Ιλίου και λαϊκό γλέντι, ενώ στο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου, μπαρ και «περίπτερα» του ΚΕΘΕΑ – Παρέμβαση Ραφήνας και της ΟΓΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και Γιάννης Γκιόκας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα