24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.  

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο θεσμό στον τομέα της μελισσοκομίας με συμμετοχές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις πολιτισμού και επαναφοράς παραδοσιακών τρόπων παραγωγής και δημιουργίας, οι οποίοι αποτελούν παρακαταθήκη για τη διάσωση της ιστορίας και της κληρονομιάς της φύσης της χώρας μας.

Στόχος και του 7ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.

Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα  «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας». Επιπλέον, στα πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και Γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 4μμ– 9μμ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

Γενική είσοδος 2€, παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο ιστότοπο: www.greekhoneyfestival.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα