30.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΚΤΑΚΤΟ Δ. Σ. ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ. Σ. ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Μέσω του Διαύγεια αναρτήθηκαν με ημερομηνία  9 Αυγούστου 2017, αποφάσεις της Ε.Ε του  ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) που αφορούν σχέδια χωροθέτησης στο Κορωπί, δύο σημείων υποδοχής εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών (ΧΥΤ, ΜΕΑ, ΜΕΒΑ καθώς και θέσεις ΣΜΑ ή ΚΔΑΥ!) από περιοχές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, του Ανατολικού και Νότιου Τομέα Αττικής καθώς και δημιουργία Βασικού Πράσινου Σημείου των παραπάνω περιοχών σε τρίτη περιοχή του Κορωπίου.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ -που όχι τυχαία αναρτήθηκαν σε χρόνο που συμπίπτει με την έναρξη των διακοπών του Αυγούστου και του εορτασμού της Παναγίας- άμεσα συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 στις 8 το βράδυ για μείζον θέμα υπεράσπισης του δημοτικού συμφέροντος από τον πρόεδρο του Δ.Σ Κρωπίας, Νικόλαο Γιαννάκο, την πρόταση Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση και των αντιδημάρχων. Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας  επαγρυπνεί κάθε μέρα, ανεξαρτήτως καλοκαιρινών διακοπών ή αργιών, για την αποτροπή αιφνιδιαστικών-αυταρχικών αποφάσεων που αφορούν τα δημοτικά συμφέροντα. Ο Δήμαρχος Κρωπίας δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση ενώ το είχε απαιτήσει με δύο έγγραφα. Παρακολουθούσε όμως  τις ενέργειες της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ και περίμενε την ημερομηνία ανάρτησης των αποφάσεων για να λάβει γνώση. Όσοι δεν σέβονται τα εκλεγμένα σώματα εκπροσώπησης των πολιτών του Δήμου Κρωπίας ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

—————-

Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ(343/2017 και 342/2017) ήταν κατά πλειοψηφία με καθοριστική την ψήφο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου(ψήφισαν υπέρ τα δύο μέλη, η κα Μπιζά Αφροδίτη, αντιπρόεδρος της Ε.Ε ΕΣΔΝΑ, δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο κ. Πέτρος Δαμιανός, περιφ. σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής), μειοψηφούντων 3 μελών της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, του Δ.Σ Φυλής, Δημήτρη Μπουραίμη και του Δ.Σ Λαυρεωτικής,  Σταύρου Ιατρού, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μορφή διαβούλευσης ή επίσημης ενημέρωσης και πληροφόρησης με τον Δήμο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα