16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΙΚΕΛΗ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΙΚΕΛΗ

Αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε άνθρωπο η αναγνώριση της προσφοράς του απ’ την Ακαδημία Αθηνών. Πολύ περισσότερο για μια ιατρό όπως  Ελευθερία Κρικέλη, μια χαροκαμένη μάνα, μια ευγενική ψυχή, που δε δίστασε προ ετών να δωρίσει τα όργανα του 19χρονου κλινικά νεκρού γιου της, ώστε να σωθούν πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Αλλά δεν είναι αυτή η πράξη που ξεχωρίζει την Ελευθερία Κρικέλη, όσο ότι έκανε σκοπό ζωής να πρωτοστατήσει στην ενημέρωση και ανάδειξη του θέματος της δωρεάς οργάνων. Ο διακαής αυτός πόθος όσο και η επιστημονική της ιδιότητα ως ιατρού, διευθύντριας σήμερα της 1ης παθολογικής κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, αλλά και το πολυμήχανο μυαλό της την ώθησαν ακόμα παραπέρα, στο χώρο της συγγραφής ενός βιωματικού βιβλίου – πυξίδας για το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής όταν αγγίζει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. Γιατί πλέον σήμερα ο θάνατος μπορεί να δώσει ζωή εκεί που θα χανόταν ακόμα μια ή περισσότερες ζωές.

Στο βιβλίο της «Από Αύγουστο σε Αύγουστο» αυτή η χαρισματική γυναίκα περιγράφει την πορεία της ζωής της και τις συγκυρίες που την αναστάτωσαν φέρνοντας τα πάνω – κάτω, χωρίς ποτέ να την λυγίσουν ή να την αποδυναμώσουν απ’ ότι εκείνη θεωρεί ιδανικό και ιερό, την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα η Ακαδημία Αθηνών ήρθε να επιβραβεύσει μέσω του βιβλίου της, την άοκνη προσπάθεια της Ελευθερίας Κρικέλη να μεταλαμπαδεύσει την ανάγκη ενημέρωσης για την δωρεά οργάνων και την ανάπτυξη του εξειδικευμένου αυτού ιατρικού κλάδου, που στην πατρίδα μας βρίσκεται στα σπάργανα, σε ανώτερο επίπεδο, ώστε οι πολίτες να μάθουν επιτέλους ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν οι ίδιοι ένα όργανο, απ’ το να δώσουν.

Συγχαρητήρια Ελευθερία, μας τιμά η παρουσία σου στη Ραφήνα, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία σου. Είθε ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις το έργο σου ως γιατρός, επιστήμονας  και Άνθρωπος με κεφαλαίο Α.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα